JESC 2011: Szerbia nem indul

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MJsg-RuRN2A[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com
Videón: Sonja Škorić – Čarobna noć

Szerbia nem indul a következő, jereváni Junior Eurovízión. A hírt az escdaily.com megkeresésére Duška Vučinić-Lučić, az RTS köztelevízió PR vezetője és egyben az Eurovízió szerb kommentátora, valamint Dragoljub Ilić szerb delegációvezető erősítette meg.

– Több oka is van annak, hogy jó ötlet egy évet kihagyni – ecsetelte a döntést a delegációvezető. Legfőképp anyagi okok miatt kényszerülnek visszalépni. Hozzátette, hogy a Junior Eurovízió részvétel díja nem olyan sokkal kevesebb mint az aktuális nagy Eurovíziós Dalfesztiválé. Persze nagyon rossz érzés az, hogy sok gyerek, aki részt szeretett volna venni a versenyen, most csalódott. Ráadásul pont akkor kellett nemet mondani, amikor a szerb junior nemzeti döntő az elmúlt években egyre népszerűbb kezdett lenni.

Azt még nem lehet tudni, hogy az RTS közvetíteni fogja-e a versenyt vagy sem.

Tavaly Sonja Škorić képviselte az országot a Čarobna noć, azaz Varázslatos éj című dallal, amivel második alkalommal lettek 3. helyezettek, és egyben ezek a legjobb helyezései Szerbiának a Junior versenyen. 2007-ben Nevena Božović “Piši mi”, azaz Írj nekem című dala szintén 3. lett.

Jelenlegi ismereteink és a pletykák szerint 11 országról hírlik, hogy részt vesznek a december 3-i versenyen, és az EBU tárgyalásokat folytat annak érdekében hogy az eddig résztvevő országokat versenyben tartsák, illetve hogy új országok debütáljanak.

Comments

4 hozzászólás a(z) “JESC 2011: Szerbia nem indul” bejegyzéshez

 1. Csengettyű avatar
  Csengettyű

  Nekem nem nagy baj, nem nézek JESC-et 😀

 2. Zolecs avatar
  Zolecs

  A tavalyi daluk nagyon jó/szép volt, de úgy különösebben nem rázott meg ez a hír.

 3. kitti. avatar

  Ezeket hol szokták adni..mert ezt én még nem láttam..és egyáltalán indultak már magyarok?;)

  1. ubulthebest avatar
   ubulthebest

   Hát én a http://www.eurovision.tv oldal internetes közvetítésén szoktam nézni.
   Magyar versenyző sajnos még nem indult…