Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Franciaország

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Az öt alanyi jogon döntős ország közül először a francia képviselőt láthatjuk majd, aki a 11-es sorszámmal fog versenyezni. Ő Amaury Vassili, aki Daniel Moyne, Quentin Bachelet, Jean-Pierre Marcellesi és Julie Miller „Sognu” című operadalát fogja előadni.

Az ifjú tenor nemrég csöppent be a francia zenei életbe, de máris gazdag és eseménydús karrier áll mögötte. Néhány megdöbbentő számadat: első, Vincero című albuma több, mint 200.000 példányban kelt el Franciaországban, de meghódította az Egyesült Királyságot, Kanadát, Dél-Afrikát és Dél-Koreát is. 2010 novemberében került a boltok polcaira Cantero című korongja, melyen olyan örökzöldeket dolgozott fel, mint amilyen például a Caruso és a Con Te Partiro Andrea Bocellitől.

Nagy megtiszteltetést jelentett számára, hogy még első lemezén helyet kaphatott egy duett, melyet a négymillió eladott albumot jegyző Katherine Jenkins-zel készített.

A dalról: a korzikai nyelven felcsendülő Sognu egy riadt hősszerelmest tár elénk, aki egy hölgyről álmodik. Ajkairól, bársonyos hangjáról, és arról az éjszakáról, amit együtt töltöttek. Azonban ők már nincsenek együtt, Amaury-n pedig egy határtalan félelem hatalmasodik el. Letérdel az óceán mellé, készen állna megosztani kedvesével az egész világot, de úgy érzi, már csak a lány lelke van mellette. A szám egy riadt kiáltással zárul: „Szerelmem, ha meghalsz, én is meghalok veled!”

28 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Franciaország

 • fule87

  Nekem ez a del nem jön be.
  De ki tudja 2008-ban shanzont adtak elő és úgy emlékszem, hogy a 10-ben bent voltak.
  Egyébként nagy esélyesnek tartják. Hát ha rajtam múlna a 15. helynél előbb nem végezne.
  Az 5 döntős ország közül nekem a legjobban az Angolok vannak az első helyen.

 • Zolecs

  A maga műfajában tényleg nem rossz, de én nem szeretem az operát, szóval felejtős. 43/harmincvalamennyi

  Viszont csak ők ne nyerjenek könyörgöm!Már azon is csodálkozom h mindenki őket kiabálja nyertesnek! Miért?
  Annyira megosztó egy műfaj hogy ihaj, és 11-es sorszámmal??
  Nem hiszem.Vagyis nem akarom elhinni.

 • Robek

  az a 2008 inkább 2009.
  A dal nagyon tetszik, igazi minőségi, sokkal jobb mint az eddigi opera stílusúak közül bármelyik. Van benne érzelem, és hang is hozzá. Végre nem stucccii-stucci düp-düp meg subidubi.Néha úgy érzem, hogy első kéne hogy legyen, máskor meg nem, de a top5-ben mindenféleképpen!

 • fule87

  I’m sorry 2009 🙂

 • Sanyi

  Robek….ne legyél vészjósló,a franciáknak nem szabad nyerni,remélem nem is fognak.Az tény nem rossz a francia dal,de ne ilyen stílusú nyerjen.

 • Sanyi

  Nah az angolokhoz meg ne fűzzenek nagy reményeket,mert tuti gyengék lesznek a próbán 🙂 vagyis azt remélem,mert a brit dal túl van értékelve,nem is kicsit.

 • Gab93

  Az angol dal nekem sem nagy kedvenc, nem tudom mit értékelik fel annyira 🙂 Ez a francia dal meg csak azért nem tetszik, mert nem szeretem az operát 🙂 Nem kell opera a döntőbe, inkább Kati legyen ott! 🙂

  • Erzsi

   A döntőn nem érdemes vitatkozni, ott lesznek. Pont úgy érzek a dallal kapcsolatban, mint Robek: nagyon tetszik, néha úgy érzem, győznie kéne, máskor meg azt, hogy idejétmúlt, poros sznobizmus. Meg azt, hogy semmiképpen nem tenne jót a versenynek a jövőre nézve egy ilyen dal győzelme.

 • MrSilesian

  Nekem első perctől tetszett, pedig elégé ellene vagyok a műfajnak. Szerintem biztos TOP 5-ös helyezést fognak ezzel elérni 😉 Szép dal. Nálam a legjobb 10 vége felé ugrál.

 • Bakancs

  Azt remélem, hogy a top5-ben benne lesz. Nekem az egyik kedvencem maga a dal, de nem kifejezetten győztes-típus szerintem.
  Viszont az nagyon meglep, hogy a fogadóirodák első helyén áll. És a kezdetektől fogva.
  Ez nekem kicsit gyanús, és úgy érzem, hogy a politika, a korrupció, a satöbbi miatt mégis a franciák fogják rendezni 2012-ben az Eurovíziót.

  • Erzsi

   Bakancs, szerintem ez „üldözési mánia”. Az franciák évek óta nagyon gyászosan szerepeltek. Eddig miért nem hatott a „politika, a korrupció, meg a satöbbi”? 2001-2002-ben igazán nem mondható, hogy verhetetlen lett volna a mezőny, csodaszép dalokat hoztak, mégsem nyertek. Később gyengék voltak a dalok, jogos volt a rossz helyezés. 2009-ben ismét jó volt a daluk, de az a felhozatal nagyon erős volt. Ez most megint győzelem esélyes. Szerintem attól függ, … Fogalmam sincs mitől függ, hogy ki fog nyerni. De a politikától biztosan nem. Szerintem.

   • Bakancs

    Hát lehet 🙂
    Szerintem viszont nem véletlen, hogy tavaly a németek győztek egy olyan számmal, amelyet már két-három évvel előtte egy dán meg egy nem-tudom-milyen nemzetiségű szerző megírt; és szerintem az sem véletlen, hogy az első helyezett személye eddig szinte mindig tökéletesen megjósolható volt.
    Ettől félek idén is.
    De amúgy lehet, hogy tényleg üldözési mánia, és remélem is 🙂

   • Zoli

    Így van! Németországot miért nem nyomta el a politika? Persze vannak ellenpéldák is, például 2008, de ha van valami kiugróan jó, az nyerhet! Van egy olyan érzésem, hogy idén is ezt a tendenciát láthatjuk majd beigazolódni. Hogy kivel, azt még nem tudom…

 • DR

  Patricia Kaas ennél sokkal jobban énekelt 2009-ben. 🙂

 • Vivi

  A maga műfajában ez nem egy rossz dal, de én se szeretném hogy ez nyerjen. De egyébként nagyon kíváncsi vagyok, hogy Európának mennyire fog bejönni ez a stílus és hogy jövőre mennyi követője lesz ennek, ha Fro. szép helyezést ér el 🙂

 • János

  Sziasztok! 🙂

  Az én 43 országból álló listámon a 16. helyet foglalja el Franciaország. A dal nagyon tetszik,de nem érzem a többi közül annyira kiemelkedőnek, hogy a győzelemre lenne esélye.
  Igen, Patricia mérföldekkel jobb volt,mint ez a dal.

 • Tyky8

  Se a stílus, sőt, már a nyelv sem tetszik…
  Én ha meghallom, már a plafonon vagyok. A háttérzenét tudom értékelni, az tényleg jó. De itt az összhatás a lényeg.
  11. Nem valami sokatmondó szám, de ki tudja evvel mire mennek…?
  Egy biztos: ha ez nyer, 2012-ben nem nézem…

 • Ellie

  Szép dal, gyönyörű hang, első hallásra meggyőzött, pedig a műfajban nem vagyok otthon, és nem különösebben szeretem vagy érdeklődöm iránta. Viszont mivel kiemelkedőnek tartom, örülnék, ha győzne, és szeretném is, hogy Európa megszavazza. 🙂

 • Alen

  Hm, most hallgattam ezt először végig. Mit is mondjak… nem is rossz. (bár az vicces volt, hogy elindítottam kétszer 1 másodperc késéssel, és úgy kezdtem el hallgatni –> nem tűnt fel.)

 • Balint005

  Csak ez ne győzzön…Pedig semmi bajom alapvetően a popoperával, Malena Ermann dalát is imádtam 2009-ben, ahogy a franciák sanzonját is, de ez..
  Hát nem tudom. Az énekes nekem ellenszenves, hangja ugyan van, de nekem nem tetszik, a dal meg valami förtelem. 38/43
  Remélem nem lesznek top 10-ben. Az idei 5 nagy közül csak Németország és Anglia érdemelne top 10-et…

 • Fabiana

  Szép dal, de semmi új és különleges nincs benne. Olyan, mintha a Bolero-t és a Romeo & Júliát összedolgozták volna. A srácnak nagyon jó hangja van, ez tény, de nekem csak úgy árad belőle a sznobizmus. Idén 3 dal van, amit nagyon nem szeretnék győztesnek látni, pedig reális esély van rá. Franciaország, UK és Svédország. A francia esélyeket azért a 11-es „rajtszám” mellett az is gyengíti, hogy közvetlen utánuk Olaszország következik… Szerintem egymás elől fogják elvenni a szavazatokat ill. olyan közel vannak egymáshoz, hogy csak az egyikre fognak emlékezni a nézők…

 • Matt

  De miért kell egy 21-dik századi modern dalversenyen opera?
  Talán a színházban kéne próbálkoznia, nem? 😀

 • Zso

  Elismerem, hogy jó dal, de nekem nem jön be. Nem is szeretném, hogy nyerjen, remélem, hogy a fogadóirodák tévednek.
  Patricia Kaas nagyságrendekkel jobb volt, az Ő dala az egyik kedvencem volt.
  A dobogós hármas szerintem (remélem ebben a sorrendben):
  1. Magyarország (tényleg a legjobb dal, bármiféle elfogultság nélkül!)
  2. Észtország (nekem bejön!)
  3. Franciaország (talán a fogadóirodák mégsem tévedtek annyit, 3. hely megfelelő 😀 )

  Svédország próbája nem tetszett, sőt elég megosztó a dal, bár nekem kedvencem.
  A Blue ismertségéből fakadóan szerintem nem lesz benne a TOP3-ban.

 • principessa

  Nálam benne van a top10-ben, és szeretem is a műfajt, nem akadnék ki rajta, ha nyernének (azon kívül, hogy inkább mi nyerjünk), viszont őszintén meglepődnék rajta. Tipikusan nem népszerű műfajról van szó, ez olyan lenne kb. mintha egy orosz dráma lekörözne egy amerikai romkomot a box office-ban.

  Tudom, hogy a zsűri is beleszól, de akkor is elég meglepő, hogy a fogadóirodák következetesen őt hozzák első helyen. Bár ha a Fabiana által említett háromból kell választani, akkor már százszor inkább a francia. De remélem, hogy nem közülük kell. 😛

 • Gyuri 75

  Ez egy rohadt politika. Az 5-ök ugymond nyerni szeretnének már mivel régen győztek,mindegyik egymás után. Tavaly Németország, idén Franciaország, jövöre a britek és igy sorba. Ha Franciaország nyer akkor megint mély sebet ütnek Magyarországon, s ezt TRIANON óta már tudjuk.Egyértelmü hogy KAti dala a legjobb de EURÓPA ugy néz ki be fog hódolni most a franciáknak a fogadóirodák szerint akik ugye az első helyezett tekintetében nem szoktak tévedni!!

 • Gyuri 75

  ÉS biztosak lehetünk benne ha mi küldenénk egy ilyen tipusú dalt akármilyen szép is legyen az, az utolsók között kullognánk. Jó példa erre ugye MAléna akinek tényleg csodálatos, opera szerű dala volt, a politika és az érdekek áldozata lett.

 • Mara

  Merész döntés. Tőlem a műfaj a lehető legtávolabb áll. Sajnálom, de valahol nagyon az utolsó helyen áll.
  Malena jó volt. Az tetszett, meg Alenka is annak idején. De ez nekem már túl Operás. Nem akarok sznobnak tűnni, csak azért mert opera nem fogom azt mondani, hogy tetszik. Ez egy főleg pop dal verseny.
  Még hogyha jó is a franciák dala, nem Eurovíziós színpadra való.

  Egyszerűen nem értem én ezeket a franciákat. Olyan jó énekeseik, dalaik vannak. Komolyan! Küldjék ki Nolwen Leroyt vagy Jenifert egy jó dallal, vagy Zazie. Annyira szeretnék már nekik szurkolni. 🙂