Naptár

2011. április
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Ukrajna

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: eurovision.tv

Ukrajna válogatója idén sem volt botrányoktól mentes. A nemzeti döntőt Mika Newton nyerte meg az „Angel” című dalával, ám győzelme után csalással gyanúsították meg. Az ukrán köztelevízió ezért egy újabb nemzeti döntőt rendezett az első döntő dobogósaival. Azonban a második és a harmadik helyezett is visszalépett a versenyzéstől, nem szerették volna, ha ezúttal ők keverednének gyanúba. Így végül mégiscsak Mika Newton utazhat Düsseldorfba.

Mika Newton kilenc évesen érte el az első sikereit, ekkor kezdett el különféle helyi és nemzetközi énekversenyeken részt venni, amelyeket általában meg is nyert. Első lemezszerződését a 2002-es Fekete-tengeri Játékokon aratott győzelme után kötötte. 2005 és 2008 között három albumot adott ki, ezek közül az egyik angol nyelvű volt.
Élete legnagyobb eredményének a londoni Metrophonic stúdióban végzett munkáját tartja, mivel ebben a stúdióban olyan sztárok vették fel előtte dalaikat, mint Enrique Iglesias, Cher vagy Tony Braxton.
Azóta már Los Angelesben is járt, mivel világhírű szakemberekkel szeretett volna dolgozni, és lépést akart tartani a zenei tendenciákkal. Walter Afanasieff (Mariah Carey, Michael Jackson és Celine Dion számos dalának szerzője) már két dalt is írt neki.
„Angel” című balladájának témája a szerelem. Mika bevallja a szerelmének, hogy szereti őt és szeretné tudni, hogy a férfi viszonozza-e az érzéseit. A dalban a madarak és az angyalok az ő metaforáik: „Madarak vagyunk, magasan szállunk és lezuhanunk.” „Angyalok vagyunk, veszélyben vagyunk, kristálytiszták vagyunk”. Amikor a férfi a szemeibe néz, a veszélyek ellenére biztonságban érzi magát.

3 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Ukrajna

 • Zolecs

  Nekem tetszik, de annyira megveszve sem vagyok érte.
  Vegyes felvágott. 😀

  Szép meg minden, de semmi extra nincs benne.

  Döntős, ott pedig sehol sem lesz.

 • schanc

  A dal nem rossz, viszont a lány hangszíne nem tetszik. Kíváncsi leszek az élő show-ra.

 • Balint005

  Az idei dalok közül ezt hallgattam meg talán a legkevesebbszer. Nem azért mert rossz, hanem mert kicsit olyan semmilyen. Tavaly ugyanezt éreztem Alyosha-nál de a versenyen már nagyon megszerettem. Mika Newton (jó neve van :D) dalát jelenleg(!) éppen hogy csak, de bejuttatnám a döntőbe 43/25.