Szlovákia: TWiiNS – I’m Still Alive

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uT_8il_fkAs&tracker=False[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com
Eredeti kiadás: 2011.03.04.20:59
Frissítve: hivatalos videóklippel

A TWiiNS elérhetővé tette versenydalukat saját youtube csatornájukon. Korábban csak rövid részleteket lehetett csak hallani belőle, de most már meghallgatható a teljes dal. Szlovákia a második elődöntőben fog fellépni.

Sok sikert kívánunk!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EgnPDRGL0fA[/youtube]

109 Comments

Akkor csak hallgassátok Wolf Kati eurodance nyávogását. (Amúgy tetszik a szám, csak nem szeretem ha lemondjátok a szlovák dalt. Én igen is fogok neki szorítani.

1,SERBIA 1,DENMARK 2,HUNGARY 3,SLOVENIA 4,NORWAY 5,ROMANIA 6,SWITZERLAND 7,ITALY 8,FRANCE 9,TURKEY 10,BELGIUM 11,ICELAND
12,GERMANY 13,BOSNIA-HERCEGOVINA 14,LATVIA 15,UNITED KINGDOM
16,RUSSIA 17,AUSTRIA 18,FINLAND 19,ARMENIA 20,POLAND 21,SPAIN
22,CYPRUS 23,CROATIA 24,SLOVAKIA 25,BELORUSSIA 26,BULGARIA 27,ESTONIA 28,NETHERLAND 29,GEORGI 30,ALBANIA 31,LITHUANIA
32,GRECE 33,MACEDONIA 34,MOLDVA 35,MALTA 36,IRELAND 37,ISRAEL
38,PORTUGAL

A Horehronie (tavaly az egyik legjobb dal) nem lett döntős sajnos, de ha Szlovákia ezzel a repetatív dallal idén finalista lesz, akkor nincs igazság… A klipp meg egy borzalom: erre inkább azt mondanám, hogy véramatőr… Értem én, hogy mit szerettek volna, csak hogy jön ehhez a full amerikai tucatzenéhez a szlovákiai árvíz meg hokiválogatott, arról már nem is beszélve, hogy közben a lányok csodásan kisminkelve, nagylepelben legyezgetnek… Az ötletgazda azt hiszem alkotói válságban szenved…

hat biztos hogy jobb mint a az awolf katitok hahaah!!!csak azert irtok ilyeneket rank mert jobbak vahyunk sokkal..

Én kifejezetten szeretem a szlovák zenét. A TWiiNS-t már régebb óta ismerem, és elismerem. Ez a daluk is nagyon jó lett, és nekem a klip is tetszik. Wolf Katival nem lehet összehasonlítani, de Katinak élőben – meg kell hagyni – 1000x jobb hangja van, mint Veronikának és Danielának összesen. Csak, hogy ne legyek elfogult a hazámmal szemben, így nálam jelenleg Szlovákia a második, míg Magyarország a harmadik. Egyébként remélem végre összejön a döntő 😉

patrikesc; Akkorát nevettem most,még hogy a szlovák dal jobb a magyarnál?Melyik pizsamádban álmodtad ezt? 😀 És csak úgy tényként közölném hogy a béka segge alatt nem vagytok.Az oké hogy jó szám,de túlzásba ne essél.Arra viszont kíváncsi leszek hogy Dániát és Észtországot hogy fogjátok lepipálni. 😀

Én ezt nagyon szívesen hallgatom, a fülemnek tetszik. De az agyammal tudom, hogy nem egy nagy formátumú opusz. Sőt, nagyon is kommersz. Pont mint a No Angels annak idején. (De azt is imádtam.) Szurkolok nekik, hogy döntőbe jussanak. (Ugyanakkor bennem is van olyan rossz érzés mint Fabianaban: ennyire le kell menni kutyába egy döntős szereplésért?)

Már írtam: unalmaska szám. Az viszont, hogy angolul adják elő, az ő esetükben kivételesen jó húzás, ugyanis a szlovák és a cseh nyelvvel nagyon nincs még kibékülve a fülem, az összes többi szláv nyelv tetszik. Bár a tavalyi enyhén népzenei beütésű szlovák szám kétségtelenül jobb volt szlovákul, mint lett volna angolul.

Nem rossz. De ahogy kezdődik a dal, azt tisztára olyan, mint a HSM-ben az I gotta go my own way refrénjének az eleje.

Nekem ez a dal nagyon tetszik, talán pont azért, mert abszolút nem országspecifikus (semmi bajom Szlovákiával, Isten őrizz!). Amúgy svéd-amerikai-szlovák koprodukció, (így meg sem lepődtem, mert amiben svéd kéz van, az csak jó lehet – oké, a Popular pont nem). Nagyon bejön ez az urban stílus. Wolf Kati után a második/harmadik a listámon (épp hangulattól függően, hogy a UK dal hogy tetszik) 🙂

HAJRÁ WOLF KATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JÖVŐRE LEGYEN BUDAPESTEN AZ EUROVÍZIÓS DALVERSENY!!!!!!!!!!

😀 nagyon tudnak itt 1-esek Wolf Kati jó de azért nem kell elszálni sokan nem szeretik a szlovák zenét de csak azért mert nem értik, a twiins nem a legjobb döntés szlovák részről de ismertebbek mint Kati most megint jönnek majd a kommentek hogy jah persze … ha megnézzük a mezőnyt akkor is a legjobb hely az 5 lehet Kati számára

Szerintem a színpadi lötyögéstől eltekintve, ez egy szép dal. Wolf Kaité is elég jó, majd meglátjuk mire elég:D

Hát, sajnálom hogy nem kerültek be a döntőbe mert nagyon nagyon jó volt a stúdió felvétel… hát élőben kicsit rosszabb volt :S de én top 5 dalnak tartom! Kicsit furcsa hogy wolf kati nem is csinált semmit a színpadon de irogatja mindenki hogy ezeknél milyen szörnyű a színpadkép, nem értem…. szerintem nagyon jó volt a színpadkép! Kicsit azerbaijani dalra hasonlítot az egész SZERINTEM, szóval nem értem hogy hogy nem jutott tovább!!!!

amugy meg, mondj 1 olyan előadót akinek nem volt rosszabb a stúdió felvételéhez képest az éneklése! nehéz olyat mondani!!

Hallgasd meg Bayer Friderika 1994-es számát…a versenyen milliószor jobban énekelte ÉLŐBEN, mint a stúdiófelvétel…és az igazi teljesítmény. Ez a szlovák dal nem igényel nagy hangterjedelmet vagy speciális zenei kvalitásokat, és bizony illett volna jobban teljesíteni ennek tükrében. Mindazonáltal a dalt szeretem, de a stúdiófelvétel mérföldekkel jobb volt.

Nem értek eggyet veled Rita, mivel: Jogosan mondod hogy jobban is előadhatták volna de ha összehasonlítod a stúdiósba és az élőbe ezt a részt (When the road’s….) akkor észre veszed hogy élőben szinte lihegve énekelte azt a pár sort is amit neki kellett neki Daniella és teljesen más volt az íve a dalnak élőben mint a klipben….. és hidd el, hogy ezt a dalt semelyik 2011-es dallal nem lehet összehasonlítani.. Máté94 Ninát említette, ez kicsit se hasonlít a dalára és emellett Nina a saját anyanyelvén énekelt ami ezerszer könnyebb, még Paradise Oscart említette Máté aki egy gitárral kiállt és elénekelt egy jó kis tingli-tangli számot (tettszett, nem azt mondom hogy rossz volt, de nem egy kalap az I’m still alive-val) még a New FRiend in london említette Máté amit nem értettem mivel az egy banda ( a daluk jó volt -nálam top 10- és nem hinném hogy két női énekessel lehet összehasonlítani őket, és végül Mikát említette akivel össze lehet hasonlítani a lányokat de nincs értelme mivel a daluk teljesen más! röviden ennyi, de ha kell akkor még írok hozzá! remélem elolvasod és nem hiába írtam le ezt!

Szerinted ez a dal bármiben kicsit is hasonlít nina vagy Oskar dalához? nem hinném… egy ilyen dalt nem tudna a legjobb énekes sem tökéletes előadni!

Megfigyeltem –> minden dalukban csak az egyik énekel solot a másik csak olyankor amikor hangos háttéréneklés van vagy csak egy szót énekel ki hosszan xD de komolyan… az esc-en hallható volt hogy nagyon rossz egyikük hangja (ESC-en aranyszínű ruhában volt) ebből rájöttem hogy csak azért duó mert így eltudják adni magukat…. de nem tudtom hogy meik-meik

visszaszívom, mindkettőjüknek király hangja van 😀 de komolyan, csak az eggyikőlyüknek különleges… 🙂

akkor már semmi sem győzhet meg 😀 szerintem nagyon jó énekesek és sajnáltan hogy kiestek… alulértékeltek voltak! amugy sok vidi van amin élőben (live in….) énekelnek de mindenki azthiszi hogy playback a vokál miatt!

Lenne egy kérdésem: Hogy lehet hogy: mikor csak Daniella énekli a refrént akkor ugyanolyan mint amikor eggyütt, vagyis semmi változás nincs olyankor mikor már VEronika is elkezdi, ezt azoknál a részeknél lehet hallani amikro ez van: Heart never lies – heart never lies (és itt már Daiella elkezdi hogy now nothing can touch…… és az első sor utén már VEronika is elkezdi de ha csak hallgatod akkor semmi változást nem lehet érzékelni akkor amikor már Veronika is belekezd)

Comments are closed.