Naptár

2011. március
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Örményország

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Örményország 2006-os debütálása óta az Eurovízió egyik legdominánsabb és legsikeresebb országa, bár a dobogóra még nem sikerült felállniuk. Sirusho negyedik helyét idén a hazájában igen nagy népszerűségnek örvendő Emmy próbálja meg túlszárnyalni.


Emmy egy olyan családban nőtt fel, ahol mindig is kulcsszerepet játszott a zene. Már nagyon fiatalon reflektorfénybe került, így egy ország tekintett idolként a konzervatóriumot is végzett énekesnőre. Az egész világot bejárta – 10 évesen az Asup Dalversenyen ő lett a legjobb énekes Funny Rain (Muris Eső) című dalával, de komoly
elismerésekkel tért haza ciprusi, orosz, szíriai, német, ukrán, lett, észt, grúz és cseh fesztiválokról is. Ő az Emmy-B Produkciós Központ anyja, amely az örmény tehetségek felfedezővállalata.

Emmy a számok tükrében
Három szólólemez, 20 zenei videó, több mint 60 sláger, és számos népszerű TV show fémjelzi az énekesnő nevét. Idén fesztiválsikereinek számát az Eurovízión próbálja meg gyarapítani „Boom Boom” című számával.

Miről szól a dal?
A téma – ha egyáltalán van ilyen – egy olyan szerelem, ami a felszínen már kezd elkopni, de a szívekben még nagy hőfokon ég. A még mindig erős vonzalmat olyan hasonlatokkal próbálja alátámasztani Sosi Khanikyan, a szövegíró, mint például „a te csókjaid olyanok, mint a boom boom chaka chaka”, melyek nyilván nem emelik a dalt irodalmi magaslatra.

6 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Örményország

  • Zolecs

    Örményország idén igencsak megérdemelné a kiesést,talán a legrosszabb daluk ez.Búmbúmcsákácsáká…nem szeretem az ilyen „semmirőlnemszól” tipusu dalokat.
    Számomra a dal közömbös,az Ayo mérföldekkel jobb lett volna.
    A döntő 16-20 helyére tippelem.

  • Sanyi

    2006óta az örmények mindig jól szerepelnek,nekem eddig minden daluk tetszett,az idei is jó.Szerintem továbbjutnak,remélem meglepetés lesz a produkció és erősebb lesz mint a nemzeti döntőn.

  • Balint005

    hát ha valaki szerint az Észt dal bugyuta, akkor ehhez mit szól?
    egy ideig tetszett, mert hamar megjegyeztem a refrént 😀
    Nálam a listán mindig össze vissza mennek a dalok, de az örmények idén egyszer sem voltak a top 10-emben benne.

    Az elődöntőből tovább jut de idén az örmények nem lesznek top 10-ben.
    Mindenesetre, nálam 43 / 18

  • schanc

    Az első olyan dal az elődöntő folyamán, amit egyértelműen kiejtenék. Remélem, Európa nem fogja továbbengedni, bár nem fűzök hozzá sok reményt…

  • Fabiana

    Őszintén szólva ki nem állhatom, nálam a horror kategória… Bízok benne, hogy nem lesz döntős… sajnálom, de idén nem érdemlik meg. Még mindig nem értem, hogy tudott ez a bumbumcsákácsáká bigyó nyerni az NF-en… AyO! 🙁

  • Mara

    Nekem tetszik…:)