Eurovízió 2011 – Szavazás az eschungary.hu-n!

Szerző: Németh Bálint
Forrás: old.eschungary.hu

Az elmúlt hónapok izgalmai után ma már a 2011-es Eurovíziós Dalverseny mind a 43 dala ismert. A résztvevő országok idén is a kiválasztási módszerek széles skálájával választottak dalt: láttunk nemzeti döntőket, belső kiválasztásokat, de voltak, akik a kettő keverékét alkalmazták. Az első dalt még decemberben hallhattuk, március közepére pedig teljessé vált a mezőny. De vajon melyik dal lesz a győztes májusban? Az old.eschungary.hu most erre a kérdésre keresi a választ, mégpedig a Ti segítségetekkel!

Az old.eschungary.hu-n szavazás indul, amelyben a düsseldorfi verseny legjobb dalát keressük. Az igazi versenyhez hasonlóan mi is megrendezzük a két elődöntőt, amelyekből 10-10 dal jut tovább a szavazatok alapján. Ezek a dalok a döntőben csatlakoznak az „Öt Nagy” országokhoz (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország). Ekkor újabb szavazás indul, melynek végén kiderül, hogy a magyar rajongók melyik dalt látnák a legszívesebben a 2011-es Eurovíziós Dalverseny győzteseként.
Az első fordulóban tehát az elődöntős dalokra várjuk a szavazatokat. Mindkét elődöntőből külön-külön válasszátok ki a 10 kedvenc dalotokat, majd pontozzátok őket a dalverseny szabályai szerint: 12 pont jár a legjobbnak, 10 a másodiknak, 8 a harmadiknak és innentől egyesével csökkenve egészen a tízedik dalig, amely 1 pontot kap. Viszont a verseny szabályaival ellentétben nálunk Magyarországra is lehet szavazni. A kitöltött szavazólapot (letöltése itt: szavazolap_elodontok2011) becenévvel ellátva a [email protected] e-mail címre kérjük elküldeni. Az elődöntős szavazatok beküldési határideje április 9. 20:00. A döntő ezután kezdődik.
Egy kis segítség a szavazáshoz:
1. elődöntő: http://www.youtube.com/watch?v=6_ViEXtOZs4
2. elődöntő: http://www.youtube.com/watch?v=wTQHcSWIiC8

180 Comments

Kíváncsi vagyok hogy a személyes kedvencem (nem írom le hogy ki, bár lehet hogy már leírtam korábban) bejut-e mert sokan eggyáltalán nem szeretik itt az oldalon néhányan viszont nagyon. :/

Az nem igazán lenne kivitelezhető, mert 91 szavazat érkezett 🙂 Úgyhogy “csak” egy sima recap lesz, de az elődöntők eredményeit amúgy is csak a döntő után tudhatjátok meg.

Tippem az általunk továbbjuttatottakra: 🙂
1. elődöntő továbbjutói:
1. Magyarország
2. Lengyelország
3. Azerbajdzsán
4. Norvégia
5. Oroszország
6. Szerbia
7. Svájc
8. Törökország
9. Örményország
10.Görögország

2. elődöntő továbbjutói:
1. Svédország
2. Észtország
3. Szlovénia
4. Bosznia
5. Dánia
6. Románia
7. Izrael
8. Írország
9. Szlovákia
10.Lettország

Az első elődöntőből csak kettőt, a másodikból pedig hármat tévesztettem.
20/15 találat az nem is rossz. 🙂
Ukrajnán és Fehéroroszországon meg vagyok rökönyödve… főleg az utóbbin.

Láttam az eredményt a Youtube-on. Nem tetszik, hogy Ukrajna, Fehéroroszország és Albánia döntős. Így utólag sajnálom, hogy nem szavaztam Bulgáriára… 🙁

Én ezt most nagyon de nagyon nem értem!!! Azt hittem elődöntős lebontásba lesznek a dalok, és akik továbbjutottak azokra még lehet majd szavazni! Úgy is volt megfogalmazva, hogy a döntős országokra majd csak a másik fordulóban lehet szavazni!! :S

Úgy játsszuk le, mint az igazi versenyen: megrendezzük az elődöntőt, ezekből 10-10 továbbjut a döntőbe, ahol már ott vannak az alapból döntősök. Most ez a döntő összefoglaló videója, ezekre a dalokra lehet majd szavazni a döntőben.

Nem Albánia nyert, csak így lettek berakva számok, láthatod hogy az alapból döntős országok azokon a helyeken foglalnak helyet, ahol a döntőben is felfognak lépni. pl. Franciao. 11es.

Patrik: 10-10 dal jutott tovább a két elődöntőből. A döntőben 25 ország van, mivel az 5 nagy ország eleve részt vesz benne. Tehát: lesz még egy szavazás.

ja jó. Csak így ki kell keresgélni hogy melyik elődöntőből kiket találtam el! 🙂 Most már értem köszi

Comments are closed.