Olaszország: Raphael Gualazzi – Follia d’amore

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nZyVyim1rWo[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com

Az olasz Sanremo fesztiválnak még nincs vége, de már tudjuk, ki képviseli az országot az idei Eurovízión. A fesztivál ifjúsági kategóriájának győztese a közönségszavazatok és a zsűri szavazatai alapján Raphael Gualazzi “Follia d’amore” című dala, ezt fogják küldeni a düsseldorfi nemzetközi versenyre is. Gratulálunk!

58 Comments

:S no comment. Ritka sz*r. Ezerszer jobbra számítottam, mint például Nathalie. Van olyan része a dalnak, amikor azt mutatja meg, hogy nincs hangja.

ehhez én is csak gratulálni tudok! Nem csalódott lettem mint tegnap a Spanyoloknál mikor a zsűri Nem az Abrázame-t választotta, hanem nagyon ideges! Ettől rosszabbat nem is tudtak volna találni! Jutalompontnak számíthatnak valamire, de nagyon remélem, hogy 20-tól jobb helyet nem fognak elérni!
Hányinger ez a zene!

Ezzel a dallal nem jutott döntőbe? O.O Igazából lehetetlen kitalálni, hogy épp mi tetszik Európának az adott évben. A fickó amúgy kicsit Zac Efronos, főleg, mikor mosolyog.

Lehet nem euroviziós dal, de azért csak nem mondanék rá olyant hogy ratyi… szerintem elég minőségi zene! de ha euroviziós szempontból nézzük, akkor valószinű hogy nem fogom rongyosra hallgatni!

legalább nem kell gondolkodnom ki lesz az utolsó nálam! xD
Amúgy tudok jó dolgot is mondani erről a dalról! xD VAN VÉGE! de kb. ennyiben kimerült ez a lista nálam!

jah, semmi pozitív gondolat nem támad bennem. Inkább most meghallgattam kétszer Paolo Meneguzzit 😀 Ő kárpótol. De Elnur és Samir is visszatérő kedvenc nálam, momántán ők szólnak nálam 😀

Egy film betétdalaként el tudnám képzelni ezt a számot, de az ESC-re nem igazán való. Nem olyan rossz, de nehezen lehet ráhangolódni a dalra. Még nem tudom hova rangsoroljam, de talán a 10-15. hely közzé az eddigi 15-ből.

talán még a franciák,spanyolok és a portugálok is adnak nekik pontot,utóbbi 2 a nyelv miatt,mert hasonlóan dumálnak.

Na jó ez már tényleg az alja mindennek. Hogy lehet ilyen dalt küldeni. Most pár nap szünet, úgyhogy írok egy listát az én szemszögemből.

1. Svájc (decemberben középszerűnek mondtam, azóta csak rosszabbak jöttek :D)
2. Norvégia – egy néger énekessel a 2. 😀
3. Hollandia
4. Németország
5. Lengyelország
6. Románia
7. Finnország
8. Spanyolország
9. Albánia
10. Málta
11. Belgium
12. Grúzia
13. Írország
14. Izland
15. Olaszország

A nyelv nem jelent semmit. Én tanulok a gimibe olaszul és naggyából értem a Román, spanyol beszédet, mármint egy bizonyos szintig, és nagyon szeretem az olasz nyelvet, sőt a jazz-t is birom, de ez a dal rossz. Akkor kikapcsoltam mikor az énekes magashangot próbált kiénekelni és ilyen vonyítás lett. ez borzalmas 🙁

Az,hogy katasztrófa még enyhe kifejezés erre a dalra… Direkt eufórikus érzésem lett,amikor végre vége lett a dalnak,hogy végre vége… Nálam ez a hallgathatalan kategóriába tartozik. A döntőben most már tudom mikor fogok a mosdóba kimenni… 🙂

Hát ebből a végén még az lesz hogy nem kapnak pontot San Marinótól (2005-ben a franciák sem kaptak egyet sem monacótól(ha jól emlékszem)) Eddigi sorrend:
1. Lengyelország
2. Norvégia
3. Albánia
4. Spanyolország
5. Románia
6. Svájc
7. Málta
8. Hollandia
9. Finnország
10. Izland
11. Németország
12. Grúzia
13. Írország
42. Olaszország
43. Belgium

Olaszország lemaradt 1997-nél.. azt hiszik. hogy 1998-t írunk.. de már eltelt 14 év!. Hát csalódás lesz nekik a visszatérés, remélem jövőre is megpróbálják.

Comments are closed.