Olaszország: Raphael Gualazzi – Follia d’amore

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nZyVyim1rWo[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com

Az olasz Sanremo fesztiválnak még nincs vége, de már tudjuk, ki képviseli az országot az idei Eurovízión. A fesztivál ifjúsági kategóriájának győztese a közönségszavazatok és a zsűri szavazatai alapján Raphael Gualazzi “Follia d’amore” című dala, ezt fogják küldeni a düsseldorfi nemzetközi versenyre is. Gratulálunk!

58 Comments

Az All&Now nekem annyira nem bejövős, Rolfnak voltak már ettől jobb dalai is, mint pl.: tavaly a Maagiline pääev. De Ithaka dala nekem is az egyik kedvencem 😀 Az első elődöntőből Jana Kask szerintem a legjobb.

Aztaqrva.Már bocsánat de ez micsoda??????
Ez dal?Olaszország oké hogy 13 év után visszatértek csakhogy azóta a zeneipar is fejlődik.Sőt nekem nem is az az érzésem hogy azt hiszik 98-at írunk hanem még inkább 67-et.
Belgium dala ehhez képest felüdülés.Jobb lett volna ha vissza se térnek.ez ugy [email protected] ahogy van.erre nincs jobb szó.

Végetop3:

43.Olasz
42.Belgium
??.Málta

1 Lengyelország
2 Hollandia
3 Norvégia
4 Svájc
5 Németország
6 Spanyolország
7 Finnország
8 Románia
9 Albánia
10 Írország
11 Belgium
12 Izland
13 Grúzia
14 Málta
15 Olaszország

Ne legyetek abban biztosak, hogy az olaszok lesznek a legrosszabb indulók. 🙁
Nem bírom megérteni, hogy ott egy csodálatos énekesnőjük, aki a legtöbbek szemében alapból top3 vagy 5. Ők meg letojják az ESC-t, ahogy van. :S

Újabb borzalmas dal. Néha belenéztem a RAI1 műsorába, de akkor mindig Gianni Morandi beszélt percekig, így a nagy bejelentést lekéstem. Szerencsére. Ettől még Ő is jobb induló lett volna, nem számítva, hogy hány éves.

Most már kételkedek benne, hogy lesz hallgatható dal, az országok nagyon fogynak.
Hát az idei ESC CD-t lehet, hogy kihagyom.

Jéééézusom. Szeretem a jazzt meg az olasz nyelvet, de ez kritikán aluli. Még ha vmi olyan énekest választottak volna, akinek a magas hangjai nem a macskavonyítás és az ajtónyikorgás keresztezéséhez hasonlítanának, akkor még elmenne, de így, basszus… csak abban tudok reménykedni, hogy azért a döntőig vhogy feldobják, hogy azért a hallgatható kategória legyen…
Vhogy nekem is volt egy olyan érzésem, hogy amennyire várta mki az olaszokat, annyira nem fogják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket. De azért nem gondoltam volna, hogy egy ilyet választanak (hanem azt, hogy mondjuk egy 90-es években ragadt irdatlan ömlengős balladát…).

Azért az számomra érdekes, hogy Raphael a tegnap esti fellépők listáján nem is szerepel, (hisz előző este megnyerte a “newcomers” kategóriát) mégis előadta a számát, méghozzá annak bejelentése előtt, hogy ő indul az ESC-n. Ez már valószínűleg előző nap el volt döntve…

http://escdaily.com/articles/13052

Az én sorrendem (időközben néha változik):

1. Lengyelo.
2. Svájc
3. Málta
4. Finno.
5. Norvégia
6. Íro.
7. Hollandia
8. Németo.
9. Románia
10. Albánia
————-
11. Spanyolo.
12. Grúzia
13. Belgium
14. Izland
15. Olaszo.

Annyira jól kezdődött… ahogy beindultak a hangszerek, azt hittem, valami jó kis pörgős dal lesz… aztán mégsem… epic fail lenne Olaszország számára, ha a la grande visszatérés ellenére a mezőny végén kullognának.

Nekem is tetszenek a jazz-dalok, és öröm volt hallani tavaly Velencében az olasz nyelvet…nah de ez…BORZALMAS! Minősíthetetlenül rossz, remélem, ha jövőre is próbálkoznak, valami értelmesebb dalt választanak, mert erre senki nem kapja fel a fejét…jah, de mégis…hogy milyen sz*r! 😀

Csak hogy én legyek az őrült, aki szembe megy a forgalommal … Ez egy jó dal. És egy rossz választás. Benne van minden, amire nem szokott vevő lenni az eurovízió közönsége. A zongora mögött elbújó előadó. (Egyáltalán, a hangszeres tudás felesleges luxus a színpadon. A zene playback.) A huszas éveket idéző swinges, bigbandes hangzás. (Lásd Roger Cicero, Alex swings…) A félreérthető hangi teljesítmény. (Sosem stílusban tartott előadásnak értékeli az eurovízió vájtfülű hallgatósága, csak mezei hamisságnak.)Menthetetlen. Magam is belátom. De akkor is tetszik.

Nekem is a Belgiummal való hasonlóság ugrott be, de nem azért, mert mindkettő szar, hanem, mert mindkettő túl igényes zene az Eurovízióhoz. Az, hogy nem a megszokott sablonokkal próbálkoznak, mindkét országtól nagyon vagány dolog és kockázatos is egyben. De talán Olaszország, mint nagy visszatérő megengedheti magának, hogy kilógjon a sorból: ha a közönség nem, majd a zsűri segíti őket valamennyire.

Még mindig irritál a csávó hangja, összeállítottam a saját listámat az eddigi 31! dalból és ezt az 1-et nem bírtam végighallgatni :S

Ha Nathalie – Vivo Sospesa című számát választották volna sima top10 így meg katasztófa :@

Szerintem ez egy jó szám, a háromnegyedéig mindenképpen, de az utolsó negyede onnantól kezdve, amikor ordításba megy át, tiszta káosz. Ha azon javítanak, akkor nagyon jó lesz a szám, de mivel a többitől (Lena kivételével) teljesen különböző kategória, nálam sincs a legjobbak között, de továbbjutó. Lénánál viszont mindenképp jobb.

Aztán majd ne csodálkozzanak az olaszok, ha pofára esnek ezzel a dallal. Legfeljebb a XIX. sz.-ban hatott volna újszerűen.

HAJRÁ WOLF KATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JÖVŐRE LEGYEN BUDAPESTEN AZ EUROVÍZIÓS DALVERSENY!!!!!!

Egyenízlést mindenkinek! Nekem pl. nagyon tetszik. Tessék, lehet követ dobálni. (Majd visszadobom kenyérrel)

Hehe, oltári nagyot tévedtünk, mikor azt gondoltuk, hogy a Grande Olaszország sereghajtó lesz a döntőben ezzel a “mesterművel”… XD A hozzászólásokat visszaolvasva azt hiszem elmondható, hogy ez volt a hazai szurkolók által leginkább benézett előrejelzés.

Comments are closed.