A lett nemzeti döntő dalai

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: esctoday.com

A lett köztévé (LTV) nyilvánosságra hozta nemzeti döntőjének, vagyis az Eirodziesma 2011 dalait. Ezen dalok egyike nyerheti el a jogot, hogy Lettországot képviselje a düsseldorfi Eurovíziós Dalversenyen.

A szakemberekből álló zsűri a 71 pályázatból 20-at választott ki, ezek fognak versenyezni az Eirodziesma 2011 elődöntőiben. Az előző évhez hasonlóan most is csak lett szerzők műveinek részvételét engedélyezték. Azért hozták ezt a döntést, hogy ösztönözzék a lett zeneszerzőket. Az erőfeszítés kifizetődött, hiszen rengeteg új nevet találhatunk az előadók és a szerzők között is.

Íme a dalok:
Beautiful World – Juris Ludzenieks
Look Back At Me Again – Elina Krastina-Grence
Live On! – Oksana Lepska
Banjo Laura – Lauris Reiniks
Upside Down – Agnese Rakovska („Trianas Parks”)
Magnet – Dace Upite
Positively Thinking – „Crazy Dolls”
Angel In Disguise – Marats Ogleznevs, Emils Balceris
Rough Enough – Girts Zebulins, Atis Zviedris (Flame)
Daylight – Kaspars Timanis & „Labveligais Tips” (demo)
Let Me Be – Emils Balceris
Cinderella – Ivo Grisnins – Grislis
It’s Not Easy – Dace Upite, Nikolajs Puzikovs
Love Is Like An Aeroplane – Liene Bronusa (Candy)
Don’t Stop The Dance – Evija Sloka
Walking On My Tiptoes – Ineta Rudzite, Uldis Timma
Summer Night – „The Secretz”
You Are – „Pienenu vins” (Dandelion Wine)
Let It Be Me – Janis Stibelis
Hop – „Blitze”

Az LTV ezzel visszatér a két évvel ezelőtt használt módszerhez, hiszen akkor is két elődöntőben versenyeztek a dalok. A tíz dalból öt fog továbbjutni mindkét elődöntőből a döntőbe, de ezek közül csak hármat fognak a nézők továbbjuttatni, a maradék kettőről a zsűri dönt. Egy újdonság is van, mégpedig a vigaszágas forduló, ahol a 10 kiesett dal fog egymással megmérkőzni, közülük kettő juthat a döntőbe – egyet a nézők szavaznak be, egyet pedig a zsűri.
Az első elődöntő február 5-én, a második elődöntő február 12-én, a vigaszágas forduló február 19-én, a döntő pedig február 26-án lesz.
A lett dalok itt hallgathatók meg.

Comments

12 hozzászólás a(z) “A lett nemzeti döntő dalai” bejegyzéshez

 1. Máté avatar

  Tiszta jó 😀 Eddig a Don’t Stop The Dance-t hallgattam meg Evija Slokától, mert sokan mondták, hogy jó, de sztem nem oylan jó. A címéről: olyan jó kis gyorsnak tűnik, de annyira nem is 🙁

 2. Zoli avatar
  Zoli

  Nem hallottam még mindent, de az első benyomásaim nem a legjobbak:( Minden dal olyan egyforma, egyikben sincs semmi plusz, ami a döntőhöz kellene, szerintem egysíkú a felhozatal. Hangsúlyozom, még nem hallottam mindet, de jó lenne találni valami jót, mert imádom a Balti államok kultúráját.

 3. rocknish avatar
  rocknish

  Banjo Laura és Hop!

 4. Gabiii avatar
  Gabiii

  Zoli én belehallgattam az összesbe…tehát nem hallgattam végig őket de hasonló véleményen vagyok…egyik dal se fogott meg igazán sajnos

 5. Zolitt avatar
  Zolitt

  abszolút eddig a legjobb a 14-es! aztán a 4-es és a 20as! aztán talán nagyon talán a 10, 15, 17 jön! a többi az felejtős! 😛

 6. Máté avatar

  A Love is like an aeroplane az tényleg nagyon fasza 😀

 7. Zolecs avatar

  Megfigyeltem hogy sosem azt válassza egyik ország sem aminek én nagyon örülnék,most nem csak svájcra értem hanem még a 2010-es mezőnyre.De könyörgöm neked lettország küldjétek a Love is Like an Aeroplane-t!!!! 🙂

 8. Dorka avatar
  Dorka

  Ezzel a mezőnnyel is úgy vagyok, mint a svájcival… a nagy többsége hallgatható, kellemes dal, háttérzenének meg lazulni egész jó, de fesztiválra nem ezeket küldeném ki (még akkor is, ha nekem pont egy ilyen a kedvencem az egészből, az Angel in disguise… de azzal sztem nem lenne nagy esélyük). Ami még így kiemelkedett nekem a mezőnyből, az a Banjo Laura volt.

 9. Lalo avatar
  Lalo

  A Banjo Laura a legjobb!

 10. Máté94 avatar
  Máté94

  Bándzsó Láurá a fav. 😀

 11. Lina avatar
  Lina

  Nekem ebből a felhozatalból csak Elina Krastina-Grence „Look Back At Me Again” száma tetszik csak.

 12. Zoli avatar
  Zoli

  A Banjo Laura nekem is nagyon tetszik:) Először nem értem, miért nem fedeztem föl…