Lys Assia újra indulna az Eurovízión

Tudósító: Szalma Róbert
Forrás: index.hr

Lys Assia, aki 1956-ban képviselte Svájcot és meg is nyerte a dalversenyt, az idei megmérettetés után rendezett oslói after party-n nyilatkozta, hogy szeretné újra képviselni hazáját Európa előtt. Az énekesnő úgy érzi, hogy még mindig meg van benne az a valami, ami szükséges ahoz, hogy a közönség szívéhez közel kerüljön.

„Az utóbbi néhány évben az Eurovízió sokkal nagyobb lett. Ebben az évben több szólt a dalokról mint a showról, sokkal több jó énekessel találkozhattunk. Senki sem gondolta volna, hogy 55 év után ez a csodálatos rendezvény még mindig létezni fog. Ez a legjobb show a világon. Én magam is érdekelt vagyok abban, hogy Svájcot képviseljem, kell nekem egy jó dal, jó színpadkép és jó megvilágítás, mert erre én még mindig alkalmas vagyok. Van tapasztalatom, karizmám és tudom, hogy mit szeretnek az emberek. Úgy gondolom, hogy Svájcot be tudnám juttatni a döntőbe egy jól megkomponált balladával” – nyilatkozta Assia.

Comments

18 hozzászólás a(z) “Lys Assia újra indulna az Eurovízión” bejegyzéshez

 1. Patrik avatar
  Patrik

  hát… hajrá… 🙂

 2. MrSilesian avatar

  Hát ez Niamh Kavanagh lenne újratöltve, egy kicsit idősebb bőrben. Ha jó lenne a balladája akkor hajrá 🙂

 3. Serinon avatar
  Serinon

  Nem késett egy kicsit el ezzel? 😀

 4. Fairygirl avatar
  Fairygirl

  Én megnézném. Szerintem tök cuki a néni! 😀

 5. Zsolti avatar
  Zsolti

  Ha egy extra produkcióként lépne fel az eredményhirdetés előtt, azt mondanám, hogy oké. Az első nyertes újra mikrofont ragad, biztos nagy pillanat lenne. De hogy a versenyzők közt… hát ő tudja.

 6. Geri avatar
  Geri

  Senior Eurovision?

 7. silvamarius avatar
  silvamarius

  Ha nem jutna döntőbe, akkor az blama lenne. Én nem próbálnám meg a helyében. Így mindenkiben az marad meg, hogy ő volt az 1956-os győztes.

 8. Zolecs avatar
  Zolecs

  neee!
  semmi bajom a nénikével,de még véletlenül se.
  így szép ez ahogy van,egyetértek az előző hozzászólóval,ő az 56-os, első győztes,nem kell ezt a képet róla elrontani.

 9. Dombimedve avatar
  Dombimedve

  én biztos szavaznék rá 🙂 de télleg ha indul nálam szavazatot kap 😀

 10. Dorka avatar
  Dorka

  Az aranyos, hogy ennyire érdekli a dolog… és lelke rajta… ha nem fél egy esetleges buktától… :)…
  Sztem attól, hogy idős, attól még semmi sincs veszve. Ha jó dallal indul, akkor én várom :).

 11. Kirtap92 avatar
  Kirtap92

  Ugyan már, ki ne szavazna egy aranyos idős nénikére? Sztem inkább az lenne a baj hogy a már nem a legjobb hangjával és simán top 5-ben lenne a sok szimpátia-szavazat miatt…

 12. BoBo avatar
  BoBo

  Részemről oké, de abba már vki. belegondolt, hogy milyen számmal jönne vissza??? sztem. kb. olyannal, mint az It’s for you és a „Ik ben verliefd sha-la-lie” c. számok összekeverve… De én mindenesetre Dana International-t vagy Bayer Friderikát szeretném újra a színpadon látni :D.

 13. NameX avatar

  Háát , őszintén szólva én Dana Internationalt nem szívesen látnám még egyszer az Eurovízión … sry . Bayer Friderikát annál inkább , viszont az is benne van a pakliban , hogy rossz helyen végzünk vele … Én még sok előadót pártolnék , ezek közül :

  -Crystal
  -egy Noémi Virágon is el lehetne gondolkozni
  -Balkán Fanatikot abszolút támogatnám 😀
  -Magna Cum Laude sem annyira rossz , kár , hogy 2009ben nem ők mentek a Pálinka dallal , de már mind1 🙁
  -Király Linda és Király Viktor páros is elgondolkodtató
  -Tabáni István
  -Szekeres Adrienn
  -Keresztes Ildikó
  -3+2 (A magyar együttesre gondolok)
  És még sok-sok ilyen előadó van . Azt várom már , hogy jön a hír , hogy Magyarország visszatér 😀

 14. Vili avatar
  Vili

  nem értem miért mondják többségben Tabáni Istvánt.. fújj de nem szeretem..ha ő megy én esküszöm nem nézem az Eurovíziót.

 15. István avatar
  István

  Vili,nem leszel egyedül 😀
  Szerintem,ezeket a jött-ment új kis előadókat ne küldjük még ki Eurovízióra,ráér még később is,meg még újak,nemrég kerültek be ebbe a szakmába,ezért elég az most nekik,hogy „megváltozott az életük”->Ezt most nem tudtam másképp mondani.
  Amúgy meg én általában mindig a régiek mellett kampányolok,és az abszolút kedvenceim/kedvelteim küldenék ki,mert azok jók is legalább.Pl. régebbiek: Groovehouse(vagy akár Judy is),pl Unique,Bon-Bon.Na jó,egy kivétel van az újak közül is,a Holdviola-> látom benne a fantáziát,hogy megnyerhetné velük Magyarország,vagy akár top10-et érne el,garantáltan.
  Ha az én kezemben lenne,hogy milyen módon,és kit küldenék ki a nagy versenyre,akkor így döntenék.:
  – Ha jó sok dal érkezne,akkor pontosan 4 elődöntőt,és 1 nagy döntőt szerveznék.Egyikben a régi nagy együttesek(Edda,Bikini,stb)
  Másikban régi nagy szólóénekesek(Zoltán Erika((Akár Koncz Zsuzsa/Kovács Kati is mehetne olyan alapon,hogy Lys Assia is újraindulna)).
  Harmadikban újabb együttesek(Unique,Desperado,Crystal…)
  Negyedikben újabb énekesek(Tóth Gabi/Vera…)
  Mind 4 ből az első 3 helyezett menne tovább a döntőbe,és innen 50% zsűri,50 % televoting,és én is úgy csinálnék,ahogyan a románok idén,hogy regionális zsűriket helyezett ki.
  Mondjuk,személy szerint Szandit rakétával lőném ki a versenyre,mert nagyon jó,erős hangja van,már csak egy nagyon jó dal kéne neki,(ami nem a mulatós kategóriába tartozik).
  Szerintem így megfelelő lenne a dalkiválasztás.Hogyha nem érkezne elegendő,mondjuk úgy 30,akkor 1 kisebb döntőt szerveznék,ha meg dal se lenne nagyon,meg pénz se,akkor abból a pár dalból választatnék ki egyet(zsűri által,pl.:Presser,vagy vmilyen zenei egyetem professzorát,vagy bárkit,akinek a zenéhez köthető foglalkozása van.és értene is hozzá.)

  Ez kicsit hosszúra sikeredett,de mégegyszer leírom,hogy szerintem így lenne a legmegfelelőbb a dalkiválasztás.

 16. Bandi avatar
  Bandi

  jó terv

 17. Serinon avatar
  Serinon

  Én is a szimpátiaszavazatoktól tartanék az ő esetében. Nem volt elég ideje erre????

 18. Dorka avatar
  Dorka

  Nekem meg édes mindegy, hogy kit küldünk ki, ha igényes a cucc… mármint felőlem lehet vadonatúj előadó… az a lényeg, hogy legyen jó a dal, az előadónak legyen jó hangja, és élőben is meg tudja közelíteni a CD-minőséget. Én egyébként pártolom Tabánit :).