Eurovízió 2010: 300 önkéntesre van szüksége az oslói Eurovíziónak

norway_2010Tudósító: Klész Imre
Forrás: nrk.no

A 2010-es Eurovíziót megrendező norvég NRK köztelevízió 300 önkéntest fog keresni a jövő év folyamán a verseny lebonyolításának segítésében. Az önkéntesek közül 75-en a delegációkat fogják segíteni. Az NRK a 2007-es finn versenyhez hasonlóan 5 feladat szerint fogja keresni az önkénteseket.

– 75 önkéntes a delegációkat fogja segíteni. Szükséges annak a nyelvnek az értése, amelyik delegációt segíteni szeretné a jelölt.
– 100-an információs pultoknál fognak segíteni. Az információs szolgáltatást a repülőtereken, hotelekben, az arénában, az Euroclubban és az Eurovillage (Eurofalu) helyszínén kell biztosítani.
– 30-50 vendéglátó önkéntes, ők a VIP vendégekkel fognak dolgozni.
– 20-30 sofőrnek a delegációk autóinak és buszainak vezetése lesz kiosztva feladatul.

Nem könnyű 300 önkéntest összegyűjteni, mivel azokra a napokra ki kell maradnod a munkahelyedről vagy az iskoládból, és ráadásul fizetést sem kapsz érte. Az NRK az egyetemekkel és nagykövetségekkel együttműködve fogja levezényelni az önkéntesek gyűjtését és irányítását, de nem aggódnak annak sikeressége miatt. Az NRK toborzásért felelős személye szerint „ha Finnországnak sikerült 2007-ben, nekünk miért ne sikerülne?”.

Comments

3 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2010: 300 önkéntesre van szüksége az oslói Eurovíziónak” bejegyzéshez

 1. István33 avatar
  István33

  Lehet azt tudni, hogy Magyarországról hogyan lehet jelentkezni? Esetleg a repülőjegy árát kifizetik?

 2. Robek avatar
  Robek

  VAn egy honlap , illetve 2008ban volt, ahol lehet regisztrálni-jelentkezni! Én 2008ban jelentkeztem, de mivel nem szerb igazolványszámot és lakcímet adtam meg így esélytelenné váltam. Mindez Beográdban derült ki… 🙁

 3. Katica avatar
  Katica

  tényleg, lehet még jelentkezni? mik a feltételek? repjegyet állják?