Naptár

2009. december
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Bírság 2009: Spanyolország és Azerbajdzsán végül fizetni fog

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VcmvQq5Yifg[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.de, apa.az

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) végül súlyos döntéseket hozott azokkal a közszolgálati televíziókkal szemben, akik nem tisztelték az Eurovízió szabályait és akik engedték, hogy a politika belekeveredjen egy zenei versenybe.

Spanyolországra az EBU büntetést szabott ki amiatt, mivel a NégyNagy országok egyikeként a második elődöntőt kellett volna élőben közvetíteniük, de ezt nem tették meg. Spanyolország a verseny helyett teniszközvetítést sugárzott, közben a dalokra csak zsűri szavazott, az élő közvetítés hiánya miatt televotingra, azaz közönségszavazásra nem volt lehetőség. A második elődöntőt 1 órás késéssel közvetítette a TVE.

Azerbajdzsánra szintén bírságot szabott ki az EBU, a moszkvai verseny sugárzása közben kialakult váratlan esemény miatt. A műsor alatt az örmény dalt technikailag zavarták, annak televoting számát eltorzították, és mindannyian emlékszünk azokra a nevetséges és embertelen esetekre, amit az azeri állami képviselők okoztak az örmény dalra szavazó azeri nézők hatósági kihallgatása miatt, megsértve ezzel a szavazás titkosságát.

Az örmény köztelevízió elégedett (főleg azért, mert 2700 eurós büntetés lett kiszabva), tiszteletben tartják az EBU döntését. Spanyolország nem hozakodott még elő hivatalos reagálással. Habár valószínűleg nem lesz nehéz kifizetni nekik a büntetést, annyi biztos, hogy az EBU nyilvánvalóvá tette, hogy senki sem szórakozhat saját kedvére ezzel a nagy tradícióval rendelkező versennyel.

4 hozzászólás Bírság 2009: Spanyolország és Azerbajdzsán végül fizetni fog