Bírság 2009: Spanyolország és Azerbajdzsán végül fizetni fog

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VcmvQq5Yifg[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.de, apa.az

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) végül súlyos döntéseket hozott azokkal a közszolgálati televíziókkal szemben, akik nem tisztelték az Eurovízió szabályait és akik engedték, hogy a politika belekeveredjen egy zenei versenybe.

Spanyolországra az EBU büntetést szabott ki amiatt, mivel a NégyNagy országok egyikeként a második elődöntőt kellett volna élőben közvetíteniük, de ezt nem tették meg. Spanyolország a verseny helyett teniszközvetítést sugárzott, közben a dalokra csak zsűri szavazott, az élő közvetítés hiánya miatt televotingra, azaz közönségszavazásra nem volt lehetőség. A második elődöntőt 1 órás késéssel közvetítette a TVE.

Azerbajdzsánra szintén bírságot szabott ki az EBU, a moszkvai verseny sugárzása közben kialakult váratlan esemény miatt. A műsor alatt az örmény dalt technikailag zavarták, annak televoting számát eltorzították, és mindannyian emlékszünk azokra a nevetséges és embertelen esetekre, amit az azeri állami képviselők okoztak az örmény dalra szavazó azeri nézők hatósági kihallgatása miatt, megsértve ezzel a szavazás titkosságát.

Az örmény köztelevízió elégedett (főleg azért, mert 2700 eurós büntetés lett kiszabva), tiszteletben tartják az EBU döntését. Spanyolország nem hozakodott még elő hivatalos reagálással. Habár valószínűleg nem lesz nehéz kifizetni nekik a büntetést, annyi biztos, hogy az EBU nyilvánvalóvá tette, hogy senki sem szórakozhat saját kedvére ezzel a nagy tradícióval rendelkező versennyel.

Comments

4 hozzászólás a(z) “Bírság 2009: Spanyolország és Azerbajdzsán végül fizetni fog” bejegyzéshez

 1. Csengettyű avatar
  Csengettyű

  Ó, jee, én is elégedett vagyok, hogy az Azerbajdzsánra bírságot szabtak ki!

 2. m_sandor avatar

  Többet érdemelnének… elvileg a Spanyolok kérték, hogy a 2. elődöntőben szavazhassanak…, bár ez mind1… vagy mégsem?:)

 3. BeN avatar
  BeN

  Szerintem meg a 2 ország által befizetett összeggel segítség azokat, akik nem tudnak pénzhiány miatt benvezni az idén! 😀

 4. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Már bocs de ez a 2700 euro nevetséges!!! Ebből segiteni sem lehet senkinek!