Naptár

2009. november
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovizió 2009: Újabb résztvevők, dátumok, és lehetséges visszalépők

esc10Tudósító: Rózsa Zsolt
Forrás: esctoday.com

Svájc: A három svájci közszolgálati televízió, amely Svájc három államalkotó nemzetét képviseli, megegyezett. A televíziók által delegált zsűri hamarosan kiválasztja a svájci versenydalt, melyet decemberben fognak bemutatni. A pályázatokat egyébként október 22-ig lehetett beküldeni a köztelevíziónak. Arról nem közöltek semmilyen információt, hogy hány pályamű érkezett.

Írország: Az egyre növekvő bizonytalanság és gazdasági krízis következtében hírek röppennek fel a visszalépő országokról. Írországot nem csak a gazdasági válság sújtja, de az utóbbi években a dalverseny sem sikerült úgy nekik, ahogy szerették volna. Sokan azt hitték, hogy ezen nehézségek és sikertelenségek visszalépésre késztetik köztévéjüket. Szerencsére az ír nemzet elég kitartó, ugyanis az RTÉ bejelentette, hogy indulni fognak az oslói versenyen. A dal kiválasztásának módja még nem ismeretes, de a köztelevízió illetékesei reménykednek, hogy hamarosan döntés születik az idei nemzeti döntő lebonyolításának menetéről is.

Észtország: A visszalépésre van a legnagyobb esély. Megeshet, hogy jövőre Észtország sem vesz részt a versenyen, annak ellenére, hogy idén először sikerült nekik döntőbe jutniuk az elődöntők bevezetése óta, és ott az előkelő 6. helyet szerezték meg. Könnyen az észtek lehetnek a harmadikok, akik hivatalosan is visszalépnek a jövő évi versenytől, ennek oka pedig a 7%-os csökkenés a köztévé finanszírozásban. A végső döntés még nem született meg, talán az észtek az EBU segítségére várnak?

Bosznia és Hercegovina: A BHRT köztelevízió hivatalosan is bejelentette az ország részvételét a 2010-es dalversenyen. A szabályok a dal kiválasztására hamarosan ismertek lesznek.

2 hozzászólás Eurovizió 2009: Újabb résztvevők, dátumok, és lehetséges visszalépők

  • Patrik

    erre lehetett számítani hogy kevés ország fog visszalépni, mert akik nagyon akarják meg tudják oldani!! Itt nyilvánul meg a magyar összefogás—-> sehogy!! és ez szomorú! példát kéne venni másokról!

  • tacom

    Svájc: Örülök, hogy jönnek – pontosabban mennek:(
    Írország: Na nehogy egy percig is rinyáljanak már, hogy nem értékelik őket kellőképpen az Eurovízión a 163,4 győzelmükkel!
    Észtország: Igazán sajnálnám, ha kimaradnának. Renegeteg észt dalt szeretek, az idei meg végképp feltette a koronát az észt eurovízióra. Hiányoznának nagyon!
    Bosznia: Úgy tűnik, Dél-Szláviában ez presztízskérdés. Nincs mese, ha háború közepette is küldtek indulót, majd pont egy kis gazdasági válság fog ki rajtuk…