Naptár

2009. szeptember
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Rúzsa Magdi megkapta a magyar állampolgárságot

Tudósító: Klész Imre
Forrás: dunatv.hu

Utoljára énekelte szerb állampolgárként a magyar Himnuszt Rúzsa Magdi. Az énekesnő régóta várt az eskü pillanatára. Az eskü utáni aláírással mától hivatalosan is magyar állampolgár lett Rúzsa Magdi.Elmondása szerint képtelenség szavakba önteni az élményt, ezt érezni kell.

– Nekem ez nagyon nagyon sokat számít, mert eddig is úgy éreztem, hogy jogom van hozzá, hiszen magyar vagyok és eddig is megtartottam a magyarságom, úgy ahogy rajtam kívül nagyon sokan mások, úgy hogy egy másik országban éltünk – mondta a Híradónak az énekesnő.
A rendezvény után először megölelte édesanyját, immár magyar állampolgárként.
– Biztos vagyok benne hogy a családomból követni fognak és kérvényezni fogják a magyar állampolgárságot – tette hozzá.
Magdi ma este szűk baráti és családi körben ünnepli az új állampolgárságát.

http://80.249.172.27/video/2009_38/10210021255340.wmv

9 hozzászólás Rúzsa Magdi megkapta a magyar állampolgárságot

  • Zsolesz

    Hát én nem tom miért olyan fontos ez neki! Nem a papir tesz magyarrá hanem a lelked, az érzés ami benned van amikor szól a himnusz, vagy lobog a zászló, vagy pedig egyszerűen magyarul beszélsz, vagy olvasod Petőfit…. Szerintem ebből is csak hirt akart csinálni! Úgy tesz mintha itt Szerbiában olyan rossz lenne, holott semmivel sem rosszabb mint Magyarországon! Szóval én nem értem miért csinál ebből Magdi is meg a Magyar média ekkora ügyet! A szomszédom is megkapta a magyar állampolgárságot mégse került hiradóba!

    Nevetséges!

    Egyébként nagyon szeretem Magdi dalait, és művészetét!

  • Asvi

    Zsolesz, teljesen igazad van! Én se értem ennek jelentoségét, én szlovákiai vagyok, de még fel se merult bennem a magyar állampolgárság gondolata. Magyarnak magyar vagyok, ennyi!

  • Szt. azért mert még a nagypapája is ezért kűzdött és neki is ez az álma! Mert nem szerb ellenesen de inkább a magyarok számát gyarapítja és így már nem csak szívben lélekben hanem hivatalosan is magyar és az álma is megvalosult!!!!!!!!

  • Zsolesz

    Én is hivatalosan magyar vagyok! A szerb állampolgársági levelemben irja, hogy nemzetisége magyar! 😀 Na mindegy, téma lezárva, nem azzal van a bajom, hogy akarta a magyar állampolgárságot, mert ez magánügy, de miért kellett ebből éveken át tartó sajtó hirt kreálni?

  • Talán azért, mert vicc, hogy 3 és fél éves procedúrát kell kijárnia egy magyar embernek, hogy ezt róla hivatalosan is elismerjék. Amúgy meg nem hiszem, hogy ez lenne a magyar sajtó hírmerítésének az alja…

  • tacom

    Zsolesz, Asvi…nagyon tetszik a véleményetek, miszerint nem is annak az elismerése a fontos, hogy magyar állampolgárok vagytok, hanem hogy a nemzetiségetek magyar. Nekem ez borzasztó érett gondolkodást tükröz.
    Persze, ti a határon kívül éltek, és megértem, hogy ha valaki már Magyarországon él magyar nemzetiségűként, akkor minél hamarabb szeretne magyar állampolgárságot (és azzal járó minden jogot) is. Ehhez lehet, hogy sok a három és fél év. Bár tény, hogy például Nagy-Britanniában egy magyarnak 5 évet kell várnia, hogy brit állampolgár lehessen. Tehát ahhoz képest talán még el is fogadható arányaiban.

  • BeN

    Holnapután, szeptember 20.-án Megyek Magdi koncertra, Szekszárdra. Remélem Magdi az extrájából is az extrát hozza majd ki. 😀

  • Robek

    Holnap (szombat) este Bp. XVII. ker.-ben lesz Magdi koncert. természetesen ott leszünk!
    Az állampolgárságról meg annyit, hogy egy kínai kb. 1-1.5 éven BELÜL kapja meg a magyar állampolgárságot, ügyintézése pedig a legtöbb esetben soron kívül történik (borítékkal a zsebükben) Állampolgársági ismeretekből nem kell vizsgáznia, a himnuszt és a szózatot sem kérik számon rajta és mégis magyar állampolgárságot kaphat. Az édesanyám aki csak magyarul tudott, magyarnak született, magyarként élt, több mint 4 évig szórakoztak vele. Végig várta a sorát, nem adott borítékot, de tudta a himnuszt, a szózatot, vizsgázott állampolgársági ismeretekből…És? Már csak az értesítést várta, hogy kezébe kaphassa a papirját arról, hogy magyar állampolgár! Sajnos nem élt addig a pár hónapig…Csak egy papírlapról van szó, semmi másról, mégis mit meg nem tesz az ember érte. Nem ér az egész annyit, mint gondolják azok akik csak szeretnék a kezükbe kapni! Igazad van Zsolesz!!!

  • Talán kicsit olyan ez, mint a házasság. Van akinek csak egy papír, van akinek többet jelent.