Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Németország már készül a 2010-es Eurovízióra

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SY5nYujnBfM[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision-spain.com – oikotimes.com

Németország máris nekilátott 2010-es eurovíziós részvételük körvonalazásához. Legalábbis a legutóbbi információk szerint, ami lehet hogy csak pletykákon alapul. Az oikotimes.com cikke alapján a németek Stefan Raab-ot szeretnék megnyerni mint zeneszerzőt.

Az ARD azért kereste meg őt, mert 2000-ben 5. helyezést ért el a versenyen, szerzeményei pedig a 7. és 8. helyen végeztek 1998-ban és 2004-ben. Habár Stefan visszautasította a felkérést, az ARD német köztelevízió próbál egyeztetni a showman tévécsatornájával, a ProSieben-nel is, hogy közös erővel dolgozzanak egy olyan versenydalon, amelyet odaítélnének valakinek. Ez a megoldás nagyban hasonlítana az idei brit sikertaktikához, mert a BBC Andrew Lloyd Webbert kérte fel. A németeknél viszont belejön a képbe egy másik televíziós csatorna is, amit szintén meg kellene hódítani. Egy meglehetősen érdekes komment érkezett ehhez a cikkhez az oikotimes.com-ra, melyben a hozzászóló szerint egy kicsit máshogy néz ki a sztori. Szerinte nem az ARD, hanem annak leányvállalata, a regionális NDR köztelevízió felelős az Eurovízióért (valóban az NDR van megbízva Németországban az Eurovízió szervezésével, az ARD csak a döntő közvetítésében játszik nagy szerepet), az együttműködést bármikor nyélbe tudnák ütni. Már majdnem meg is egyeztek, ki is jelöltek egy időpontot a sajtókonferenciára, de a bürokrácia keresztül húzta a terveket, és az ARD végül nem bólintott rá a tervekre. Hetekig-hónapokig húzódtak a tárgyalások, végül az egész ügy kifulladt, így Raab sem akarta tovább erőltetni a dolgot.

7 hozzászólás Németország már készül a 2010-es Eurovízióra

  • Serinon

    Na, róluk példát lehet venni..

  • tilla77

    Hát igen…kell keresni egy mtv-s zeneszerzőt, de nehogy tv2-s vagy rtl-s legyen…Nem tom, ilyenkor azt gondolom az ország érdekeit kell nézni, nem a csatornáét. Bár hál istennek Magyarországon talán ilyen nincs. Nálunk az MTV ferlelős az eurovizióért, azaz az MTV-nek kell felkérni Kovács Ákost, Sebestyén Mártát, Presszer Gábort, Novák Pétert, hogy írjanak dalt és sorolhatnám. …Soroljam ? 🙂 🙂 🙂

  • Gabesz

    Nekünk is igy kéne csinálni…olyan jó zeneszerzőink vannak csak éppen munkát nem kapnak a SZERZŐK tiltakozása télen azt mutatta hogy érdeklődnek az eurovízió után szóval sztem nem utasítaná vissaz a jó szerzők többsége a felkérést utánna már csak egy jó énekes kell és ott a TOP 10

  • Nyee

    Ha jól emlékszem annyira azért nem tolongtak 2008-ban dalt írni…vagy igen?

  • Gabesz

    Hát ha 2 hónappal a határidő elött még gondolkodik az mtv hogy indul e vagy nem…

  • Matilda54

    Ó ezek a németek semit sem bíznak a véletlenre! Talán Berlinben lesz a 2011-es eurovisio?

  • Dorka

    szerintem azt kellene tudatosítani a zeneszerzőkben és az énekesekben, hogy 1)van egy ilyen lehetőség(ami, még ha nem is hoz akkora sikert, mint az Abbának, azért nem kevés haszonnal jár…), 2)ha esetleg október előtt sikerülne írni egy top10-es dalt, akkor ne adják ki a gyors haszon reményében rögtön, hanem kicsit később… szval hogy ne akkor kezdjék írni a dalokat, amikor az mtv méltóztat kijelenteni, hogy mégis indulunk, Az mtv-nek meg igenis ki kellene írnia a pályázatot időben(döntsék el gyorsan, hogy indulunk-e, és ha igen, akár már mondjuk januárban is ki lehetne írni, hogy legyen elég idő beküldeni a dalokat… és akkor talán arra is maradna idő, hogy normálisan utánanézzenek a daloknak és az előadóknak, hogy ne legyen annyi botrány)