Eurovízió 2009 – Döntőbe várja magát Ádok Zoli

zolistageTudósító: Klész Imre
Forrás: hirado.hu – MTI

Döntőbe várja magát az Eurovíziós Dalversenyen a magyar induló, Ádok Zoli. A legnagyobb magyar rajongói oldal szerkesztője is az első tízbe várja a magyar dalt, a brit fogadóirodák azonban az utolsó harmadba sorolták a produkciót.   „Már most, a próbák után sokan gratuláltak is, nagyon sok embernek elnyerte a tetszését a produkció. Biztos, hogy bejutunk a döntőbe” – mondta Ádok Zoli az MTI-nek.

A magyar versenyző hozzátette: előnyösebb számára, hogy a második középdöntőben kapott helyet, hiszen erre már az európai nézők is jobban figyelnek. Az is segíthet, hogy a program közepén fog fellépni, hiszen itt lehet a legmagasabb a nézőszám.

Ádok Zoli kiemelte, hogy nagyon számít a határon túli magyarok szavazataira. Emellett a tapasztalatai szerint nagy visszhangja van szereplésének Németországban és Skandináviában is – fűzte hozzá.

A magyar csapat mintegy egy hete készül Moszkvában, több próbán és sajtótájékoztatón is túl vannak. Ádok Zoli arról is beszélt, hogy nagyon sok energiába telik végigcsinálni a három perces fellépést a folyamatos tánc miatt, épp ezért a sok próba mellett a moszkvai felkészülés része a napi kocogás is.

Egy egészen új koreográfiával készültek a moszkvai szereplésre, amely teljesen eltér a videoklipen láthatótól. A tánc rendkívül színes és dinamikus lesz, több meglepetéssel. A dalfesztiválon szokatlan elemek közül az egyik az lesz, hogy néhány másodperc alatt átöltözik majd a színpadon – mondta a magyar versenyző. A színpadot világító LED-falak veszik körbe, amelyre fekete-fehér „űrbéli” animációt tervezett a magyar csapat, így fognak kitűnni a színes ruháikkal – árulta el Ádok Zoli.

Klész Imre, az Eurovíziós Dalverseny legnépszerűbb rajongói oldalának szerkesztője az MTI-nek arról beszélt, hogy a tavalyihoz hasonlóan a nehezebb középdöntőbe került a magyar csapat. Az első próbák után azonban úgy tűnik, hogy Ádok Zoli és csapatának fergeteges színpadi show-ja elhomályosítja a környezetében fellépők produkcióját – tette hozzá. A szerkesztő rámutatott: idén is a sokszínűség jellemzi a versenyt, ráadásul a szokásos ellentétek jelentek meg most, így például az ukrán-orosz vita, vagy a grúzok távolmaradása.

Klész Imre szerint a magyar csapat mindenképpen esélyes a döntőre, sőt akár még a legjobb tízbe is bekerülhet. „Most sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy bejussunk a döntőbe, mint tavaly” – mutatott rá. Az eddigi jelzések szerint Norvégia nyeri majd a versenyt, a nagy kedvencek közé tartozik a görög, az azeri és a máltai induló – fűzte hozzá.

Az eredményeket általában jó eséllyel megjósoló brit fogadóirodák előrejelzése szerint is a norvégok lehetnek a befutók, a bookmakerek azonban az utolsó harmadba sorolták Magyarországot.

Az előző évi magyar induló, Csézy is arról beszélt az MTI-nek, hogy szerinte is a norvégoknak van a legnagyobb esélye a győzelemre. Ádok Zolinak segíthet azonban az, hogy ettől az évtől kezdve megváltoztak a szabályok, és a nézői szavazatok mellett a pontok felét egy zsűri adja – tette hozzá. Saját tapasztalatairól beszélve kiemelte: az Eurovíziós Dalverseny „nagyon sokat hoz” egy előadó számára. A dalversenyen való szereplése után őt is nagyon sok külföldi zeneszerző megkereste, a hamarosan megjelenő új nagylemezén is a dalok felét ezek a külföldi komponisták szerezték. A dalverseny nagyon sokat változott az elmúlt évtizedekben, az utóbbi években nem kerültek ki az indulók közül olyan nagy sztárok, mint az ABBA vagy Celine Dion – fűzte hozzá.

Az első Eurovíziós Dalversenyt 1956-ban rendezték hét ország részvételével a svájci Luganóban. A versenyt a közszolgálati televíziókat tömörítő EBU (European Broadcasting Union) szervezi. Szulák Andrea személyében magyar versenyző először 1993-ban indult a versenyen. Az idei verseny két középdöntőjét május 12-én és 14-én tartják, a döntőre május 16-án kerül sor Moszkvában.

Comments

3 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2009 – Döntőbe várja magát Ádok Zoli” bejegyzéshez

 1. Kristoffer avatar
  Kristoffer

  TOP10? ehh….azért túlzásba ne essünk….a döntő sanszos viszont, bár abban sem lennék 100%ig biztos…

 2. Ádám avatar
  Ádám

  Remélem bejutunk habár ha nem szerintem akkor is büszkék lehetünk hisz egy színvonalas dalall indultunk és zoliék biztos nem hoznak ránk szégyent!
  Hajrá Magyarok!Go Hungary!

 3. hbalazs94 avatar
  hbalazs94

  Szerintem Elődöntő kb5-10, Döntő 10-25 valószínű de nem nyerő az biztos!!!