Eurovízió az M2-n: Málta

maltaTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál legtapasztaltabb résztvevője, Chiara már a harmadik fellépésére készül a rangos rendezvényen. Először 1998-ban, Birmingham-ben, ahol a „The One That I Love” című dalával az előkelő harmadik helyezést sikerült megszereznie. A következő próbálkozás 2005-ben történt, ekkor a dobogó második fokára léphetett „Angel” című dalával. Idén pedig ismét elindult a máltai nemzeti döntőn, amit meg is nyert a „What if we” című számával, melynek szövegét Gregory Bilsen írta, a zenei kíséretről Marc Paelinck gondoskodott.

1998 és 2003 között három  albumot adott ki, melyekkel több díjat is nyert. Közülük a legrangosabbat 1998-ban zsebelte be, legbüszkébb mégis arra, hogy Leo Sayer és a Boney M koncertjén is énekelhetett. 2005-ben jelent meg legjobbnak tartott lemeze, melyen svéd, belga és
USA beli, elismert szakemberek dolgoztak, köztük a kétségtelenül legelismertebb szövegíró, Diane Warren is, aki az idei brit dal szövegét is megírta. A jó szereplés után rengeteget dolgozott hazájában, és külföldön is, például Cipruson és Görögországban is. 2008-ban rengeteg változás történt az életében: megszületett lánya, Ebony, de édesapját elveszítette, aki egész karrierjében mellette állt.

Comments

3 hozzászólás a(z) “Eurovízió az M2-n: Málta” bejegyzéshez

 1. Gabesz avatar
  Gabesz

  A szokásos Chiara színvonal de ezuttal nem lesz bent a top 5ben szerintem

 2. boti avatar

  Chiara fogyott pár kilót 2005-óta!!!!!!!!!

 3. Sanya avatar
  Sanya

  Nem is az a lényeg hogy hány kiló,hanem az hogy olyan unalmas szegény és ebbe a körbe meg is említeném a szintén nem szeretem izlandi és lengyel dalt.