EDC 2009: a portugálok bejelentették részvételüket

edcTudósízó: Klész Imre
Forrás: RTP – oikotimes.com

Portugália részt fog venni a következő Eurovíziós Táncversenyen, amit szeptemberben fognak megrendezni Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. A portugál RTP köztelevízió belső zsűri segítségével fogja kiválasztani a győztes párt azok közül, akik a „Dança Comigo” (Megatánchoz hasonló műsor) című műsorban is versenyeztek már egymással.

Az ország a kezdetektől részt vesz a versenyen, 2007-ben Sónia Araújo televíziós műsorvezető, és Ricardo Silva versenytáncos szerepelt, 12 ország közül az 5. helyezést érték el. A következő évben Raquel Tavares énekes és João Tiago profi táncos volt a résztvevő, ők a 8. helyet érték el 14 résztvevő ország közül. Információink szerint a Magyar Televízió nem tervezi részvételét az Eurovíziós Táncversenyen.

Comments

9 hozzászólás a(z) “EDC 2009: a portugálok bejelentették részvételüket” bejegyzéshez

 1. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Én olvastam a wikipédián(tudom nem lehet mindent elhinni) hogy a magyar televizió érdeklődik a fiatal táncosok versenyén való részvétel iránt, amelyet idén Osloban rendeznek, és szintén euroviziós esemény! Bár úgy lenne, akkor az MTV bekapcsolódna máshova is! Valamint utána néztem, hogy az MTVnek nem a dalverseny az egyedüli euroviziós érdekeltsége, hiszen részt vett már a fiatal muzsikusok versenyén is, és 2OOOben bejutott a döntőbe! Szóval hajrá MTV, várjuk a jobbnál jobb döntéseket, az eurovizióval kapcsolatban! Nem csak a dalversennyel, hanem a többi eseménnyel kapcsolatban is!

 2. Serinon avatar
  Serinon

  Pedig ha részt vennénk a táncversenyen az adna egy nagy nézettséget nekik arra az estére, és hát táncban is nagyon jók vagyunk 😉
  A táncos műsorok mindig beválnak itthon, érdemes lenne részt venni.

 3. boccccs avatar

  Tavaly Ruslana-Wild Dance re lettem . a vb.-n.
  Olyan érzés volt én is szívesen kimennék azerbajdzsánba!

 4. boti avatar

  Szóval a hülye gép csak a bátyám nevét jegyzi szóval tavaly a vb.-n lettem 8. ruslanara.
  És pont kiev-ben voltunk a párommal. (táncos párommal)

 5. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Minden esetre biztato, hogy egy csaladban tobb rajongo is van!

 6. davidovics avatar
  davidovics

  Nagyon jó lenne ha itt is indulnánk, de egy valamit nem értek hogy lehet Azerbajdzsánban a verseny ha a lengyelek nyerték a tavalyit? Ez nekem kicsit érthetetlen!

 7. zaffarano avatar

  Az eddigi két versenyt – függetlenül attól, hogy ki nyert – a BBC rendezte. A mostani versenyre pedig lehetett pályázni, és Azerbajdzsán lett a nyerő. A junior versenynél vezették be ezt a pályázati lehetőséget, ott idén hmm… azt hiszem Kijevben lesz a verseny.

 8. sipos94 avatar

  Mondták a junior verseny végén,hogy az ideén Kijev lesz a verseny otthona,legalábbis a román kommentátor így mondta…

 9. Csengettyű avatar
  Csengettyű

  😀 nekem az jutott a cikkről eszembe, hogy a Dança Comigo nem csak a verseny, hanem 2007-es dalversenyen a portugál induló dalának címe is 😀