Csehország: radikálisok tüntetnek a cseh versenydal ellen

czechrepublicTudósító: Klész Imre
Forrás: aktualne.cz – oikotimes.com

Szombaton radikálisok maroknyi csoportja tüntetést szervezett Prágában a roma származású Gipsy.cz együttes ellen, akik Csehországot fogják képviselni a 2009-es Eurovíziós Dalversenyen. Főleg a Nemzeti Párt támogatói szerint a Gipsy.cz együttes indítása diszkrimináció a többi cseh együttessel szemben, mivel idén nem volt hivatalos verseny rendezve. Csehország az első elődöntő második fellépője lesz.

Comments

5 hozzászólás a(z) “Csehország: radikálisok tüntetnek a cseh versenydal ellen” bejegyzéshez

 1. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Hát ez már hihetetlen! Van még olyan ország ahol nem volt valami balhé??? Soha ennyi vita nem volt még az eurovizió miatt szerintem! Remélem jót tesz a versenynek és egyre többen nézik majd!

 2. Dávid avatar
  Dávid

  nem csodálom, hogy a csehek kiakadtak…én sem örülnék, ha ilyen etnikum képviselne minket.

 3. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Mondjuk engem nem Zavarna sem a Gáspár Laci, sem a Caramel, sem a Katinka, de a Fekete Vonatos Fatima sem, sőőőőt, imádom az ő hangját! De ha Győziről lenne szó, na akkor mennék tüntetni, de nem a nemzetisége miatt, hanem mert sz@r amit csinál!

 4. Dávid avatar
  Dávid

  igen, igazad van, fényévnyi különbség van győzike és pl caramel között. de a mostani állapotok miatt nem igazán jönne jól ki bármelyikük szerepeltetése. gondolom a cseheknél is „kissé” eldurvult a helyzet, hasonlóan a hazai viszonyokhoz.

 5. Kristoffer avatar
  Kristoffer

  Azért hozzá kell tenni, hogy a cseh maroknyi(!) radikálisai és többezres magyar radikális tömegek(akik soxor képviseltetik magukat az utcán) közt óriási a különbség….nincs ott akkora baj ott, mint itt nálunk….