Németország: zsűri dönt hétfőn 15:00-kor

germanyTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.de

Hétfőn fogja bejelenteni Németország, hogy kit fognak küldeni a 2009-es Eurovízió moszkvai döntőjébe. Ahogy korábban már bejelentették, 1995 óta most újra a nyilvánosságot kizárva fogják meghozni a döntést, így remélik, hogy az utóbbi évek rossz eredményeinek véget tudnak vetni.

A győztes dal a német NDR regionális köztelevízió honlapján lesz közzétéve 15:00-kor. Ralf Quibeldy, a német delegácó vezetője elmondta, hogy nagy számú jeletkezést kaptunk és a zsűrinek meg kell vizsgálnia és hallgatnia azokat. A delegációvezető egy online chat-en is meg fog jelenni, hogy meg lehessen vitatni vele a döntést.
Németország a kezdetek óta részese a versenynek, csak 1996-ot hagyták ki. A legutóbbi években nem sikerült túlságosan szépre szereplésük. Tavaly a világhírű No Angels lánycsapatot küldték, 14 ponttal hármas holtversenyben lettek utolsók (Lengyelországgal és Nagy-Britanniával).

Comments

2 hozzászólás a(z) “Németország: zsűri dönt hétfőn 15:00-kor” bejegyzéshez

  1. viktor421 avatar
    viktor421

    Ugyanaz a helyzet, mint ami nálunk volt. Kíváncsian várom a német zsűri által kiválasztott dalt.

  2. bullterrier avatar
    bullterrier

    A Németeknél legalább egy online chat-en is megvitathatják a döntést.Ez azért korrektebb mint a mi módszereink… Mert az ilyen jellegű bekeményítésnél valami nagyobb durranást vár az ember.