Málta: Chiara – What if we

maltaTudósító: Klész Imre
Forrás: TVM
A győztes dal: Chiara – What if we

Tegnap este Málta választott. Húsz dal közül több fordulós szavazáson Chiara „What if we” című dala győzött. A húsz dalból a zsűri kiválasztott hármat, ezekre lehetett a közönségnek szavaznia. A máltai énekesnő az 1998-as és 2005-ös szereplése után most harmadjára fog nekivágni az Eurovíziónak. Chiara az első elődöntőben fog indulni.

Comments

21 hozzászólás a(z) “Málta: Chiara – What if we” bejegyzéshez

 1. viktor421 avatar

  Szerencse, hogy nem a mi elődöntőnkben fog énekelni. A 2005-ös dalánál én ezt most mindenképpen gyengébbnek érzem. Ettől függetlenül be fog jutni a döntőbe.

 2. Sanya avatar
  Sanya

  Gyenge dal,igaz van hangja de unalmas szám nagyon.Nem értem hogy Chiara szereplését miért kell erőltetni,a döntőbe jutás még nem 100%.Láttunk már visszatérő énekeseket elvérezni elődöntőn:)persze vannak kivételek.

 3. lala81 avatar
  lala81

  SZERINTEM A 98-AS ÉS 2005-ÖS DALA VALÓBAN ERŐSEBB JOBB VOLT DE TUTI DÖNTŐSRE TAGSÁLOM ÉS IGAZ NEM MI ELŐDÖNTÖKBEN LESZ DE ETTŐL MÉG A MIÉNKBEN IS LESZNEK SŐT MÁR VANNAK ERŐS SZÁMOK.

 4. viktor421 avatar

  lala81: Az albán idáig a legjobb a második elődöntőben. Kátya a többieknél egy jó előadással jobb lehet.

 5. hben92 avatar
  hben92

  Tuti, hogy csak azért szavazták meg, mert várnak egy jó helyezést, szerintem nem olyan jó, de szerintem is döntő esélyes…

 6. Dávid avatar
  Dávid

  Ez a dal nagyon erőltett sablon ballada, tuti el fog vérezni az elődöntőben…nem tudom hogy gondolták ezt… mi akar ez lenni? Angel part 2???

 7. Patrik avatar
  Patrik

  nekem speciál nem tetszik. sztem nem lesz döntős. vagy max a zsűri juttatja be mint tavaly Charlotte perellit (hogy ne égjen be) :S

 8. Nyee avatar
  Nyee

  Lehet h megint velem van a baj de nekem tetszik.Nagyon remélem h döntős lesz sőt egy TOP10 is kijárna.Hajrá Málta

 9. zoom avatar
  zoom

  szerintem is szep dal. viszont chiara mind 3 dala elegge egyforma. eloszor 3. aztan 2. mi jon most?

 10. Feri avatar
  Feri

  Nagyon szép hang, kellemes dal, de ennyi. Nálam biztos nem befutó.

 11. Szandra avatar
  Szandra

  nem valami meggyőző,a szöveg jó,de ennyi.a dallam se rossz,olyan középmezőnyös a dal,bár ebben az idei mezőnyben akár előrébb is végezhet…

 12. Erzsi avatar
  Erzsi

  Mi van veletek? Mindenki süket? Vagy csak az olyan dalok érik el az ingerküszöböt, ahol az előadó torkaszakadtából üvölt, görögtűz és komplett tánckar kíséretében ötször átöltözik? Egy képzett, szép hang, kiváló előadó (nem csak énekes), egy jó dal, amely gyönyörűen építkezik, jól van hangszerelve, egy igazi fesztiváldal … Mi hiányzik ebből? (Tudom, a fenékrázás.) Szerintem a dolgok február 22-i állása szerint ez a legjobb dal a mezőnyben. A norvég – sokak kedvence – csak egy nagyon hatásos hegedűszóló, de két futam között nincs semmi. Tessék értékelni azokat a dalokat is, amelyek finomabb eszközökkel érnek el hatást, mint a My number one. Büntetésből az egész osztály meghallgatja a dalt mégegyszer. Legközelebb ZH-t iratok belőle. Nyee, fiam, maga olvashat addig.

 13. Gabesz avatar
  Gabesz

  Tényleg szép a dal…de ez nem elég nincs benne semmi különös vagy egyedi

 14. zaffarano avatar

  Erzsi, ne haragudj, de nekem már a könyökömön jön ki Chiara, mindig ugyanazt halljuk tőle… Ha lassú dal, akkor inkább a francia az, ami igazán izgalmasnak hat nekem… Mire végighallgatom Chiarát, megalszik a tej a számban. Még lehet hogy én is bealszok… Meghallgattam még egyszer, és büntetés volt nekem 😀

 15. Sanya avatar
  Sanya

  Igazad van Zaff.,osztozom a véleményeden hogy Chiara csak erőltetés már az eurovízión.Nekem se tetszik a dal,mármint az hogy lassú.Nem lepődnék meg ha nem jutna tovább a döntőbe,max a zsűri majd betolja a nehéz szekeret:)

 16. Erzsi avatar
  Erzsi

  Mindig ugyanazt halljuk tőle … Képzeld el Chiara előadásában a Shady lady-t. Egy előadónak – jó esetben – van egy személyisége, amihez bizonyos dalok illenek, mások meg nem. Chiara ismeri az adottságait, olyan dalokat választ, amelyek ezekkel az adottságokkal hitelesek. Én szerintem ez a dal nagyon izgalmas, nekem jobban tetszik a két korábbinál is. A francia annyiban izgalmas, hogy szemmel láthatóan dacból választódott ki. Félreérthetetlenül a tömegízlés ellen, szembe mennek a forgalommal. Elég volt a hülyeséghez való igazodásból, juszt is valami értéket próbálunk lenyomni Európa torkán, eszi-nem eszi. Én szeretem azt a dalt, de látom benne az utolsó négy hely valamelyikének esélyét. Mint szokásos franciáéknál. (Istenem, add, hogy ne legyen igazam.)

 17. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Erzsi, szerintem a zsüri kihozza belőle a 1O-2O helyet! Azért kiváncsi vagyok mennyire jön be ez a zsüri dolog, mennyire adják a zsürik a szomszédnak a pontot! A görög-ciprusi zsüriben nem is reménykedem hogy másnak adják majd! Habár ezzel a Hamis kislánnyal remélem ciprus nem jut döntőbe!!!!

 18. Erzsi avatar
  Erzsi

  Én remélem, hogy a hamis kislánnyal valami csoda történik, mert az a dal nekem tetszik. Én szívesen látnám-hallanám a döntőben, a többi dal sem a világ közepe. Még várom nagy pillanatot. Ígérd meg, hogy majd Szerbia …

 19. anna80 avatar
  anna80

  Nekem bejön. Izgalmas a hangszerelése.

 20. sixy avatar
  sixy

  Nekem tetszett az, hogy egyedül állt fel a színpadra és minden show műsor nélkül mutatott valamit. Nem akarom bántani a többi előadót azért mert kiegészítették a produkcióukat tánccal és mindenféle koreográfiával. De szerintem azért Dalfesztivál mert az ének, a hang, a dal, dallam számmít és az amit nekünk értékelni kell. Csak ez az egész már nagyon átment a mindent megmutatunk kategóriába, hogy elkápráztassuk a nézőket. És a végén már én magam is a show-t figyelem és nem a zenét, a dalt!
  Azért nekem tetszett a máltai Chiara hangja. És nem tudom ki hogy van vele de azonnal a Tóth Vera jutott eszembe.

 21. Kristóf avatar
  Kristóf

  Egyszer Tóth Vera is elindulhatna magyar színekben!
  Akkor lehetne esélyünk a győzelemre!