Eurovíziós Táncverseny 2009: Baku lesz a házigazda

edcTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

A harmadik Eurovíziós Táncverseny elindul útjára. Kétszer rendezték meg Londonban, a következő versenynek Azerbajdzsán fővárosa, Baku fog otthont adni. A 135 perces show az Eurovízió hálózatán keresztül Közép-európai idő szerint 21:00-kor fog kezdődni. Baku legnagyobb koncertterme lesz a helyszín, ahová 8000 embert várnak nézőnek. Az eseményt az EBU (Európai Műsorsugárzók Szövetsége) és a hálózat azerbajdzsáni tagja, az Ictimai Televízió fogja közösen rendezni. Az eseménybe természetesen ismét a Nemzetközi Táncsport Szövetség (IDSF) is be lesz vonva.

Az Eurovíziós Táncverseny a legújabb Eurovíziós feljesztés. 54 évvel az első Eurovíziós Dalfesztivál/Dalverseny után jött a Junior Eurovízió, és most a tánc szépségét és az élő adás, valamint a pontozótábla megjósolhatatlan izgalmát bemutató műsort sikerült létrehozni. Bjørn Erichsen, az Eurovision TV igazgatója őszintén izgatott, és nagyon várja a napot, amikor az EBU egyik legújabb tagja házigazdaként fogja véghez vinni a showt. A műsorban az országokat egy táncospár képviseli, saját országuk ihlette freestyle koreográfiát kell bemutatniuk, és a televoting mellett az IDSF szakértő zsűrijének is van beleszólása az eredmény alakulásába.

Comments

2 hozzászólás a(z) “Eurovíziós Táncverseny 2009: Baku lesz a házigazda” bejegyzéshez

  1. viktor421 avatar
    viktor421

    Mi ezen és a junior dalversenyen indulni fogunk egyáltalán valamikor? Egyébként szerintem nem volt jó ötlet az azerieknek adni a rendezést.

  2. Patrik avatar
    Patrik

    Mi az hogy Bakuban lesz??!! Hát lengyelország nyert tavaly! Akkor meg Varsóban kéne hogy legyen!