Szlovákia: az STV dalválasztási tervei, 30 dal érkezett eddig

slovakiaTudósító: Klész Imre
Forrás: STV – oikotimes.com
Honlap: http://www.stv.sk/eurosong/

A szlovák STV közszolgálati televízió csütörtökön fogja bejelenteni a 2009-es nemzeti döntőre kiválasztott dalok listáját. Ma éjfélkor fog lejárni a dalok beküldési határideje, ma reggelig 30 pályázat érkezett be.

Kettő vagy három előválogató lesz rendezve február (15-én,) 22-én és március 1-én. Különböző hírek jelentek meg, kettő, illetve három elődöntő említésével. Elődöntőnként 10 dal fog versengeni egymással, 3 dalt televoting, 1-et pedig a zsűri fog bejuttatni a március 8-i döntőbe. minden dal szlovák nyelven fog megszólalni, a győztest a zsűri és a televoting közösen fogja meghatározni. A helyi sajtó a Pop Idol című műsor nyertesét Peter Cmorik-ot emlegeti, valamint más helyi hírességekét is, mint például a Desmod, Andrea Zimányová, Opatovský Robo, Robo Papp  ésPeter & Júlia Hečkovci.

Comments

6 hozzászólás a(z) “Szlovákia: az STV dalválasztási tervei, 30 dal érkezett eddig” bejegyzéshez

 1. Asvi avatar
  Asvi

  Az STV legfrissebb jelentése szerint majd 140 eloadó jelentkezett a nemzeti versenyre, ezek kozul 30 lesz kiválasztva, 3 elodonto és a donto lesz megrendezve!

 2. dali avatar
  dali

  mária čírová – búrka számával indul a nemzeti versenyre itt meghalgathatjátok az éneket http://www.youtube.com/watch?v=BdAB4KeoqfU

 3. dali avatar
  dali

  mária čírová – búrka címu számával indul a nemzeti versenye http://www.youtube.com/watch?v=BdAB4KeoqfU

 4. zaffarano avatar

  Ó, tudna valaki nekem segíteni cikkfordításban az STV honlapjáról? Az angol nyelvűek össze-vissza írnak mindent és jó lenne kiemelten foglalkozni a szlovák nemzeti döntővel… hmm?

 5. Asvi avatar
  Asvi

  Ha gondolod Zaffarano, én segíthetnék a fordításban, naponta látogatom a szlovák honlapot és nagyon érdekel az Eurovízió. Pont ma hallottam egy újabb dalt a rádio EXPRES reggeli musorában – DESMOD eloadsában, egy duett.

 6. zaffarano avatar

  Asvi, kérlek írj egy emailt nekem, („rólunk” menüpont alatt található a cím) hogy megtudjam az email címed, azután megbeszéljük privátban a részleteket, oké? Nagyon köszi!