Naptár

2009. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: már megint nem sikerült elnököt választania a politikának

ebu-mtv-parlTudósító: Klész Imre
Forrás: index.hu

A negyedik választási fordulóban sem kapott elnököt az MTV: a jelöltségig jutott Sztaricskai Tamás a nagykuratórium hétfőn délben kezdődött ülésén 18 igen, 15 nem és egy érvénytelen szavazatot kapott, tudta meg az Index a kuratórium tagjaitól.

A győzelemhez a szavazatok kétharmada, azaz 23 igen kellett volna. Sztaricskai különben éveken át multinacionális vállalatoknál töltött be vezető tisztségeket, itthon 99-től négy évig irányította a Vodafone hazai leányvállalatának pr- és marketingkommunikációját. Az új pályázatot várhatóan a következő napokban írják ki.

Sztaricskai Tamást, a Vodafone volt kommunikációs vezetőjét jelölték a köztévé elnöki posztjára a hétfő reggeli háromfordulós szavazáson, tudta meg az Index a kuratórium tagjaitól. Míg Sztaricskai pont a jelöltté váláshoz szükséges tíz szavazatot kapta, a fideszes és a KDNP-s kurátorok Havasi Jánosra adtak le négy szavazatot. Az összesen tizennégy tagú kuratórium elnökségének jelöltjéről délben szavaz a harmincöt fős nagykuratórium, itt az elnökséghez a szavazatok kétharmadát kell megszerezni.

A Népszabadság információi szerint az MSZP által támogatott Sztaricskai megválasztásáért cserébe az SZDSZ azt szeretné, hogy a műsorokért felelős alelnök Szabó-Stein Imre legyen, és emellett Baló Györgynek is fontos pozíciót szánnak, aki heteken belül otthagyja A szólás szabadsága műsorvezetői székét. A köztévé Rudi Zoltán tavaly márciusi távozása óta működik elnök nélkül, és az elmúlt héten tizenöt jelöltet hallgatott végig a kuratórium elnöksége.

A köztévé Rudi Zoltán tavaly márciusi távozása óta működik elnök nélkül. Emiatt tavaly december 2-án a Fővárosi Bíróság felszólította az MTV kuratóriumát, hogy harminc napon belül válasszon elnököt, különben a cégre és annak vezető tisztségviselőjére legfeljebb tízmillió forintos bírságot szabnak ki. A döntést az MTV megfellebbezte.

5 hozzászólás Magyarország: már megint nem sikerült elnököt választania a politikának