ESC 2009: kit érdekel az Eurovízió Romániában?

romaniaTudósító: Klész Imre
Forrás: gardianul.ro – esckaz.com

Kit érdekel az Eurovízió Romániában? Művészek közül csak ötöt. Ez az oka annak, hogy a TVR meghosszabbította a versenydalok beérkezési határidejét.

A gardianul.ro szerint csak 5 dal érkezett be, ezért kényszerült a TVR román közszolgálati televízió arra, hogy kitolja a határidőt annak reményében, hogy fognak még beérkezni pályaművek, hiszen meg kellene tölteni művészekkel a két elődöntőt az eredeti tervek szerint.
– Feltételezzük, hogy azért jelentkeznek csak kevesen a nemzeti döntőre, mert a művészek többsége el van adósodva az országban lezajlott választásokat kísérő koncertek után. Ami egyébként nem igazol semmit, viszont feltételezzük, hogy ez az oka annak, hogy a művészek nem készültek dalokkal – nyilatkozta az újságnak Maria Subulica, a TVR PR menedzsere.
Más feltételezések szerint azért jelentkeztek kevesen, mert ezúttal kizárták a külföldi versenyzőket a nemzeti döntőből.
Az esckaz.com szerint Dinu Maxer, Diana Spanu (a Mammamia fesztivál korábbi résztvevője), Simona Nae (NF 2008), a Blaxy Girls együttes és nagy meglepetésre Nico (ESC 2008) küldött be dalt a román köztévének. Értesülések szerint, a szomszédos Moldáviában is meg kell hosszabbítani a jelentkezési határidőt.

Comments

5 hozzászólás a(z) “ESC 2009: kit érdekel az Eurovízió Romániában?” bejegyzéshez

 1. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  A TVR cafolja az infot, es kozolte, hogy tobb mint 250en dal erkezett, es a kivalasztott 24 dal januar 9.en mar meghallgathato a neten!

 2. Istu(sipos94) avatar
  Istu(sipos94)

  Én is hallottam ezt az infót!

 3. Kristoffer avatar
  Kristoffer

  indul Dancs Annamari idén?

 4. Istu(sipos94) avatar
  Istu(sipos94)

  Miért,valamikor indult??A Tavaly?

 5. Kristoffer avatar
  Kristoffer

  Igen, tavaly indult