Naptár

2008. november
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szekeres Adrien már nem álmodik Eurovíziós Dalfesztivállal

Tudósító: Klész Imre
Forrás: szabadfold.hu

– Ma már nem bánom, hogy nem én nyertem a magyar döntőt, az élet igazolta, hogy ennek így kellett lennie, s már a rémálmaimban sem jönnek elő az akkor történtek – nyilatkozta Szekeres Adrien, aki adventi koncertsorozatra készül, melyeknek helyszínei templomok lesznek. Egy katolikus pap azt mondta neki: ha a reformátusoknál nem járna sikerrel, énekelhet az ő templomában.

– Az első magyar popénekesnő, aki templomturnéra vállalkozott. Könnyen ment a szervezése?

– Nem volt egyszerű. Sok templomba elküldtük a CD-t, hogy a papok és lelkészek megismerjék, milyen világi zenét szeretnénk a templomokban előadni. Jórészt reformátusok jeleztek vissza, hogy szívesen látnának, de előfordult, hogy az egyik katolikus pap közölte, ha nem kellünk a reformátusoknak, ő befogad bennünket. Többek között Miskolcra, Debrecenbe, Nyíregyházára, Kecskemétre visszük majd hatvan-hetven perces a műsorunkat az adventi időszakban.

– A karácsonyi ünnepkört lemez nélkül sem hagyja magára?

– Karácsonyi albumom jelenik meg tizenegy felvétellel, melyből öt klasszikus karácsonyi dal, a többi Kiss Gábor és Nagy Tibor szerzeménye, gyerekek is énekelnek bennük.

– Nem csupán énekel gyerekekkel, de jószolgálati nagykövetüknek is felcsapott.

– Részt veszek a Közösen Programban, amely a családon kívül nevelkedő gyerekeken segít. A lényege, hogy ha valaki egy adott bank kártyájával vásárol, minden vásárlás után egy bizonyos összeggel csecsemőotthonokat támogathat.

– Úgy tetszik, van mivel vigasztalódnia azután, hogy egy ismeretlen mezőkövesdi énekesnő megelőzte az Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőjében, s nem lehetett ott a belgrádi mezőnyben. Sokszor álmodott arról, hogy Csézy helyett ön szerepel a nemzetközi társulatban?

– Ma már nem bánom, hogy nem én nyertem a magyar döntőt, az élet igazolta, hogy ennek így kellett lennie, s már a rémálmaimban sem jönnek elő az akkor történtek.

Szekeres Adrien nagy csatában második helyezett lett az Eurovízió magyarországi nemzeti döntőjében, 2008-ban.

3 hozzászólás Szekeres Adrien már nem álmodik Eurovíziós Dalfesztivállal