Törökország: Hadise a nyerő

Tudósító: Klész Imre
Forrás: hurriyet.com.tr

Néhány nappal ezelőtt felröppentek olyan pletykák, miszerint 2 előadó közül fog választani a török TRT közszolgálati televízió. Nos az eredmény megszületett, Hadise fogja képviselni az országot a 2009-es moszkvai Eurovízión.

Mint ismert, a TRT a nyilvánosság kizárásával szokta küldeni versenyzőjét a nemzetközi versenyre. Ezt a rendszert három évvel ezelőtt vezették be. A bejelentésről sajtótájékoztatót is fognak tartani, ami legkésőbb a jövő hét folyamán fog lezajlani.
A TRT vezérigazgatója, İbrahim Şahin nagyon izgatott Hadise versenydalával kapcsolatban.
– Láttam már a produkcióit, amelyek nagyon jók, nagyon szép az angol és más nyelvek kiejtése. Ez bizonyára amiatt van, mert Belgiumban született. Nagyon jó szponzorai is vannak, többek között az EMI. Ezek azt jelentik, hogy Törökország jól lesz promótálva és ez extra bevételt is fog jelenteni a TRT-nek.

Hadise a belga Megasztár, vagyis a Pop Idol  sorozatában tűnt fel. Igaz hogy nem jutott be a középdöntőkbe, de ő mégis nyert, mivel egy zenei producer, Johan Hendrick meglátta benne a tehetséget. Jelenleg is van nagy slágere, a „Deli Oğlan” címet viselő dal nagyon népszerű Törökországban. De Belgiumtól sincs elszakadva, a következő tehetségkutató műsor, az X-Factor műsorvezetésére kérték fel.

Comments

5 hozzászólás a(z) “Törökország: Hadise a nyerő” bejegyzéshez

 1. davidovics avatar
  davidovics

  Ez igen nekem tetszik ez a szám és én már most érzem, hogy a moszkvai mezőny is elég erős lesz.
  Szóval jó lenne ha már mi is oda tudnánk tenni magunkat, és meg mutassuk Európának kik is a MAGYAROK!

 2. SzZ94 avatar
  SzZ94

  A görögök kajálni fogják, de nekem első hangzásra „sánta”…

 3. zaffarano avatar
  zaffarano

  Ez még nem a versenydal, csak a legutóbbi slágere, mielőtt mindenki félre értené a dolgot. Mindenesetre nekem az az érzésem, hogy a top 3-ban benne lesz Törökország 2009-ben. Jó lenne már megint egy jó török diszkózenét hallani, mint amilyent Sertab Erener vagy Sibel Tüzün csinált!

 4. Halil from Turkey avatar
  Halil from Turkey

  Go Hadise gooooooo!!!! 🙂

 5. EBRU avatar

  hadiseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee gooooooooooooooooooooooooooooo:D 😛 :