Eurovízió 2009: Szlovákia visszatér!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: STV, esctoday.com

Ma jelentette be a szlovák STV köztelevízió, hogy jövőre indítani fog versenyzőt a 2009-es moszkvai Eurovízión. A bejelentés az Eurovision vezető, Björn Erichsen és az STV illetékesei közötti egyeztetések eredményeként született. Korábban financiális okok miatt utasította vissza Szlovákia a visszatérésről szóló találgatásokat. Most úgy néz ki, hogy 11 év kihagyás után újra drukkolhatunk északi szomszédunknak. Így a Magyarországgal határos országok közül csak Ausztria fog kimaradni a 2009-es versenyből. Valószínűleg az elkövetkező napokban fog az is kiderülni, hogy az STV belső zsűrije, vagy egy nyilvános nemzeti döntő eredménye fogja-e meghatározni a győztes kilétét.

Szlovákia háromszor indult az Eurovízió történelmében, gyenge eredménnyel végeztek. 1994-ben Martin Durinda és Tublatanka „Nekonečná pieseň” című dala 15 pontot kapott, ez a 19. helyre volt elég. 1996-ban Marcel Palonder „Kým nás máš” című dala 19 ponttal a 18. lett, a következő páros évben, vagyis 1998-ban Katarina Hasprová „Modlitba” című dala 8 ponttal a 21. lett.

Comments

5 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2009: Szlovákia visszatér!” bejegyzéshez

 1. admin avatar

  Kérem a szlovákiai rajongókat, ha van bármilyen extra infójuk a szlovák versenydallal, írjanak feltétlenül! Ha lesz nemzeti döntő, egy online tudósítást is lehetne csinálni! Nagyon örülök hogy Szlovákia meggondolta magát és indulni fog! Pozsonyba is mehetnénk Eurovíziót nézni 2010-ben… 😉

 2. Asvi avatar
  Asvi

  Na végre! Erre vártunk 11 évet. Én szlovákiai vagyok és szerintem a szlovák popzene nagyon jó színvonalon van mostanában. De hogy ki fog indulni? Nem az a fontos, hanem a dal minosége!
  Remélem nemzeti donto lesz.

 3. dali avatar
  dali

  nagyon de nagyon orulok hogy végre indulunk az eurovízíon mert hogy szlovák vagyok eddig nem tudtam szavazni de most már igen …..DDDDD REMéLEM NYERUNK VAGY mAGYARORSZáG mert ahol én lakom kozeleb vagyok mint Budapesthez mint Pozsonyhoz

 4. zoltan avatar

  romania hajra jo szamotok van 🙂

 5. zoltan avatar

  elena gheorghe the balkan girls aj nagyon tuti szam en arra szavazom , meghalgatjatok egyszeruen fulbemaszo jo dalam porgos szoveg aa nagyon tuti:)nezetek meg youtube-on megeri!!!!!!:)